Achtergrond: Zo werkt Benfica aan het digitaal vermogen

Geschatte leestijd – 3 minuten

Recent werd bekend dat Benfica een eigen platform lanceert waar video-content te zien is. Hiermee weet de club slim gebruik te maken van innovatie-kansen. Sterker nog: door op deze manier de fan-relatie te verbeteren, werkt de club aan het Digitaal Vermogen. Hier lees je hoe je dat zit.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Slim gebruik digitale innovatie

Benfica Play. Dat is hoe de streamingdienst van Benfica gaat heten. Hier vinden fans dagelijks nieuwe content. Zoals:

  • Interviews met spelers van het eerste elftal;
  • Interviews met spelers die in het verleden voor Benfica uitkwamen;
  • Video-verslagen van achter de schermen bij de club. Zowel tijdens trainingen als wedstrijden.

Reden genoeg om een abonnement aan te schaffen. Ook omdat de prijs weinig pijn doet in de portemonnee – 2 of 3 euro per maand – en de content exclusief voor dit platform is. De videocontent is te vinden via de Benfica-apps (iOS en Android) en de website. Benfica heeft met Benfica TV al een ander content-kanaal en wil dit jaar een eigen digitale radio-zender lanceren.

Benfica niet de eerste

De Portugese voetbalclub weet met een eigen video-kanaal fans aan zich te binden. Immers: de content zorgt voor een blijvende en groeiende relatie met fans. Hiermee werkt het bedrijf aan het Digitaal Vermogen. Door ‘een huis niet op geleende grond te bouwen’ (zoals Marcel Blijlevens terecht opmerkt) is de club ook niet afhankelijk van andere platforms (zoals Facebook of YouTube).

Benfica is niet de eerste met zo’n innovatieve strategie. Het McLaren team in de Formule 1 begrijpt dat content ingezet kan worden om het Digitaal Vermogen te vergroten. Onlangs kondigde het team de lancering van de team-app aan. In dit blog vind je meer informatie over de manier waarop het Formule 1 team van McLaren het Digitaal Vermogen vergroot. De Scuderia Ferarri en Mercedes-AMG Petronas hebben trouwens al langer een eigen app, net zoals coureurs Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Tot slot: versnel het Digitaal Vermogen

Door een relatie op te bouwen met fans, werken merken en bedrijven aan het Digitaal Vermogen. Daar is echter wel een digitale mindset voor nodig. Ook de nieuwe CEO van de Premier League zal daarmee behept moeten zijn.

Daarbij zijn er ook tools die helpen sturen op het Digitaal Vermogen. Zoals het Business Acceleration Framework. Dit raamwerk helpt organisaties sturen op het versnellen van bestaande verdienmodellen en het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen. Benieuwd hoe dit raamwerk werkt? In dit artikel over het Business Acceleration Framework vind je er meer informatie over.


Luister ook

Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie