Onder de loep: Web Analytics Top DJ’s | #analytics

We zijn beland bij de laatste analyse uit de serie ‘Top DJ’s onder de loep’. Ditmaal een uitgebreide analyse van de domeinen van de vijf DJ’s Armin van Buuren, Tiesto, David Guetta, Ferry Corsten en DJ Chuckie. Er is gekeken met behulp van Alexa naar het verkeer, bereik, pagina views, pagina views per gerbuiker, eenmalig bezoek, tijd op de site en verkeer komend uit zoekmachines. Bij deze analyse is ook weer een tijdsperiode van 3 maanden genomen.

Infograph Web Analytics Top DJ's (part 1)

Verkeer

Het is duidelijk dat het domein van David Guetta lang de boventoon voert, maar aan het eind van de periode ingehaald wordt door het domein van Armin van Buuren. De toename van het verkeer van Armin van Buuren zal hoogstwaarschijnlijk te maken hebben gehad met de 500e uitzending van A State of Trance, de behaalde titel tijdens de Winter Music Conference en het evenement in de Brabanthallen enkele weken geleden zo schatten wij. Het verkeer van de andere DJ’s is vrij constant zo is te zien in de grafiek.

Bereik

De cijfers van het bereik hangen samen met die van het verkeer. Je ziet bij alle DJ’s een constant bereik van het aantal globale internetgebruikers, behalve bij Armin van Buuren waar in de laatste periode blijkt dat het bereik met rasse schreden toeneemt. We vermoeden dat dit dezelfde oorzaak, zoals hierboven genoemd, heeft.

Paginaviews

Alle DJ’s hebben vrij constante lijn als het gaat het om het percentage pagina views dat wordt gegenereerd.

Paginaviews per gebruiker

Tiesto en Ferry Corsten vertonen op een bepaald moment allebei een piek kijkende naar het aantal paginas dat wordt bekeken per gebruiker. Dit zou kunnen duiden op bepaalde geinitieerde acties.

Infograph Web Analyses Top DJ's (part 2)

Eenmalig bezoek aan domein

Het percentage bezoekers dat afhaakt na een bezoek van 1 pagina is vrij constant voor alle DJ’s, met dien verstande dat bij Ferry Corsten een aantal ‘grillige’ momenten te zien zijn. Het lijkt er op dat op bepaalde momenten zijn domein minder interessant is voor bezoekers. Het uitstap-percentage na 1 pagina ligt voor allen zo rond de 40%.

Tijd op de site

De tijd, die bezoekers op de domeinen spenderen, ligt tussen 2 en 3 minuten. Opvallend is dat Ferry Corsten in een bepaalde periode zijn bezoekers erg lang vasthoudt. Bijna 15 minuten op het hoogtepunt! We zijn benieuwd welke content dit is geweest of welke actie dat is geweest. Bij Ferry Corsten en Dj Chuckie zien we in het begin van de periode dat de bezoekers bijna 2 keer zo lang op het domein aanwezig zijn dan in de laatste periode.

Bezoekers via zoekmachine

Het verkeer dat wordt gegenereerd via zoekmachines schommelt voor Tiesto en David Guetta rond de 30%. Hetgeen een prima percentage is. Het verkeer uit de zoekmachines neemt voor Armin van Buuren in de laatste periode af en bij Ferry Corsten daalt het percentage zelfs naar nul! Het zou voor beide DJ’s, althans hun management, geen slechte investering zijn om hier wat zoekmachine-specialisten naar te laten kijken …

Tot slot willen we vanuit #D2W opmerken dat over de betrouwbaarheid van Alexa druk wordt gespeculeerd. Voor #D2W geeft Alexa een indicatie over de domeinen van de DJ’s. Zo krijgen wij een idee hoe de diverse domeinen presteren. Natuurlijk houden we ons bij #D2W aanbevolen voor de cijfers uit bijvoorbeeld: Google Analytics. We nodigen de diverse managers van de Top DJ’s uit om deze cijfers met ons te delen zodat we deze cijfers naast de bevindingen, die zijn opgedaan met Alexa, kunnen leggen.

De voorlopige ranking bij de Web Analytics op basis van Alexa is:

  1. Armin van Buuren
  2. Tiesto
  3. David Guetta
  4. Ferry Corsten
  5. Dj Chuckie
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie