Sky News scoort 1 miljoen TikTok-fans

Geschatte leestijd – 4 minuten

Wie dacht dat er alleen dansfilmpjes op TikTok staan, heeft het mis. Deze nieuwsorganisatie Sky News scoort een miljoen volgers op TikTok. Dit leer je ervan.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Sky News op TikTok

Content-directeur Cristina Nicolotti Squires van Sky News vertelt: “We hebben het publiek op TikTok gigantisch zien groeien. We zijn van 80.000 volgers (begin februari) naar de mijlpaal van een miljoen volgers gegaan (vorige week). Dit laat zien dat het onzin is dat de jongere generaties niet geïnteresseerd zijn in het nieuws.”

Eerder wist ook de Daily Mail, een ander Brits nieuwsblad, de grens van een miljoen Tiktok-fans te passeren. Zij tellen inmiddels 3,7 miljoen volgers. Veel Britse nieuwsmedia noteren een flinke groei, tot wel duizenden procenten nieuwe fans.

Geen domme content

Hoe wist Sky News dit succes te behalen? “Het belangrijkste is dat we de inhoud niet stompzinnig maken of een andere boodschapper gebruiken. We gebruiken dezelfde ervaren correspondenten om uit te leggen wat er aan de hand is en de verhalen te vertellen van degenen die getroffen zijn door de oorlog. Een van onze meest populaire video’s is het interview van Stuart Ramsay met een Oekraïense soldaat, dat nu al meer dan 30 miljoen keer is bekeken op Tiktok.”

De meest bekeken Tiktok van Sky News van de afgelopen week (met 493.000 views) ging over Vladimir Poetin, die betaling in roebels eiste voor Russische gasleveringen, waarbij hij dreigde dat de leveringen anders zouden stoppen.

Sky News experimenteert

Chris Achilleo, head of digital bij ITV News, zag het aantal volgers op TikTok groeien van 53.000 (februari) naar 600.000 (april). Dit zegt hij over de groei: “We ontdekten dat er naast onze uitleg-video’s die speciaal voor Tiktok zijn ontwikkeld, een mogelijkheid was om clips uit de televisiebulletins van ITV News te cureren voor TikTok. Deze clips genereerden voorafgaand aan de oorlog al miljoenen views en duizenden volgers. Toen de invasie plaatsvond, explodeerden de interesse en betrokkenheid van het publiek bij deze video’s.”

“We hebben nu 600.000 volgers, waardoor TikTok een belangrijk platform voor ons is. We bouwen nu verder aan onze strategie. Zo publiceren we er content van ons nieuwe merk Here’s The Story, gericht op een jonger publiek. Ook gebruiken we Tiktok’s nieuwe Quick-functie om The Rundown, onze dagelijkse nieuwsdienst voor jongeren, onder de aandacht te brengen. Daarbij experimenteren we ook met live-inhoud.”

Groot op Tiktok

Ben je benieuwd geworden naar andere succesverhalen op TikTok? Check dan ook:


Meer over de visie van Denis Doeland

Lees hier over de visie van Denis Doeland

Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

You need to provide a cancel URL page in the settings

Liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie