Achtergrond: De digitale mindset van Chickslovefood

Geschatte leestijd - 4 minuten

Chickslovefood is een platform voor recepten, gemaakt door twee jonge vrouwen die van eten houden. Het blog is bijzonder succesvol: de blog trekt honderdduizenden bezoekers en hun kookboeken zijn bestsellers. Toch duurde het nog even voor de chicks – Nina de Bruijn en Elise Gruppen – een digitale mindset ontwikkelden. In dit artikel lees je hoe ze dat deden en wat ze eraan hebben.

Succes van Chickslovefood

Chickslovefood zijn niet alleen de food-influencers met de minste nepvolgers, maar ook met de meest echte volgers. Oprichtsters van Chickslovefood Nina de Bruijn en Elise Gruppen spraken, bijna zeven jaar na de oprichting van het platform, de behoefte uit om digitaal nog verder te groeien. Merk op: Chickslovefood hebben een gigantisch online bereik, maar hadden nog geen inzicht in dat bereik.

We hebben het onder meer over meer dan 133.000 volgers op Instagram en meer dan 800.000 unieke bezoekers op de website. “Waarom lazen die mensen onze blog? Wat vonden ze het lekkerst? Hoeveel mensen komen steeds terug en wie zijn nieuw? We hadden geen enkel idee”, aldus De Bruijn.

Geen digitale mindset

Dat de prestaties in het digitale domein slimmer en beter konden, stond buiten kijf. De dames wilden niet meer op hun onderbuikgevoelens sturen. “Daarom was het nodig om alles meetbaar te maken. Zo zie je wat werkt en wat niet. Door daarop in te spelen, groeit ons volgersaantal en groeien onze impressies, en neemt de betrokkenheid toe. Dit doen we allemaal in stappen. Week op week analyseren we alles. Langzaamaan worden we zo digitaal volwassen.”

De bloggende dames gebruiken al langer digitale tools, omdat hun content nou eenmaal digitaal is. “De enige nieuwe digitale tools – naast het raamwerk – die we zijn gaan gebruiken zijn Asana, Slack en Google Drive. Het is met name onze mindset die veranderd is.”

Digitale mindset

Wat dat precies inhoudt, zo’n nieuwe mindset? “We ontdekten dat er meer sturing en beleid nodig was. We hebben schema’s gemaakt en ontwikkelingen gemonitord. Dat was heel nieuw voor ons, maar we zagen meteen in waarom dat nuttig was. Als je data goed bijhoudt, kan je zien wat je volgende content moet worden.”

Is dat het enige voordeel van een digitale mindset? “We kunnen adverteerders nu nog beter uitleggen hoe we een campagne willen insteken. Je weet wat je volgers interesseert. Daardoor hoef je niet meer alles op gevoel te doen. Zowel financieel als op het gebied van content-data, geven deze inzichten ons overzicht en rust.”

Conclusie

Ook al is je business grotendeels digitaal – zoals een foodblog – toch loont het om een digitale mindset te ontwikkelen. Het gebruik van digitale tools alleen is niet genoeg. Alleen met een digitale mindset krijg je de nodige inzichten in wat werkt en wat niet werkt. Zo behalen je advertenties en content meer rendement. Een investering in een digitale mindset verdient zichzelf dus altijd terug.


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

You need to provide a cancel URL page in the settings

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie