Achtergrond: 6 artikelen over festivals die je moet lezen

Geschatte leestijd - 3 minuten

Afgelopen weekend vond weer het Awakenings Festival plaats in Amsterdam. Ook Rock Werchter en Concert at Sea trokken weer duizenden bezoekers. We zitten dan ook bovenop de piek van het festivalseizoen. De hoogste tijd voor een overzicht van zes artikelen die festivalorganisatoren niet mogen missen.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Festivalseizoen in actie

Het tropisch weer en de piek van het festivalseizoen zorgen altijd voor aansprekende krantenkoppen. De brandende zon en duizenden muziekfans die naar festivals komen zijn namelijk vaak genoeg een recept voor een logistieke ramp, tenzij er genoeg water gedronken wordt. Daarom werd er tijdens Awakenings Festival 2019 dan ook gratis water uitgedeeld.

In Nederland konden festivalbezoekers naar Concert Sea en Parkpop. Het Belgische Rock Werchter vond het afgelopen weekend ook plaats. In totaal genoten er maar liefst 30.000 fans van Awakenings, trok Rock Werchter een kleine 400.000 bezoekers en Concert at Sea doet er waarschijnlijk rond de 100.000. Kortom: meer dan een half miljoen muziekfans kwamen dit weekend aan hun trekken.

Tips voor festivalorganisatoren

Hoewel we bovenop de piek in het festivalseizoen zitten, gaat het toch iets minder goed met de festivalmarkt dan je wellicht denkt. Festivals hebben vaak genoeg uitdagingen met hun social media-kanalen. Ben je al begonnen met de innovatie van jouw festival? Daarover lees je meer in onderstaande stukken.


Meer weten over Denis Doeland zijn visie?


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

You need to provide a cancel URL page in the settings

Liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie