Vrienden en volgers van Top DJ’s | #socialanalytics

In de serie waarin we ‘Top DJ’s onder de loep’ nemen zijn we aanbeland bij hun gevolg op Twitter en Facebook. Met behulp van TwitterCounter en SocialBakers is de onderstaande data-analyse tot stand gekomen.

Twitter

  • David Guetta heeft veruit de meeste volgers, gevolgd door Armin van Buuren en Tiesto. Het aantal Twitter-volgers dat hij heeft overstijgt het cumulatieve aantal van de andere vier DJ’s. David Guetta neemt daarmee de 380e positie in op de totale lijst van Twitteraars.
  • Dikke duimen voor Dj Chuckie. Hij is veruit de meest actieve Twitteraar met gemiddeld 17 berichten per dag, gevolgd door Tiesto en Armin van Buuren. Dj Chuckie twittert gemiddeld bijna evenveel als alle vier de DJ’s bij elkaar. Hopen dat hij geen RSI-duim krijgt!
  • Het aantal personen die de DJ’s zelf volgen is gemiddeld 228 personen.
  • Alle DJ’s zijn ongeveer gelijk (op enkele maanden na) begonnen met Twitteren in 2009.

Facebook

  • David Guetta is van de vijf DJ’s ook de Koning met zijn Facebook-pagina. Meer dan 17 miljoen connecties heeft de Fransman verzameld. Zijn Facebook-pagina groeit met meer dan 44 duizend mensen per dag, wat maandelijks neerkomt op bijna 1,5 miljoen nieuwe ‘vrienden’.
  • David Guetta neemt de 36e positie in op de ranglijst van Facebook-pagina’s met de meeste ‘vrienden’. Dj Chuckie is de rode lantaarndrager van de vijf DJ’s met zijn 44.951e positie. Hij heeft ‘slechts’ 50.000 ‘vrienden’.
  • De rek is er nog lang niet uit voor alle DJ’s. Voor allen geldt dat hun vriendenschare nog steeds ‘gestaag’ groeit.

Vind hieronder de beide infographs. Klik op de infographs om ze te vergroten of te downloaden.

Infograph Twitter Followers - Top DJ's

Infograph Facebook Friends - Top DJ's

Enhanced by Zemanta

Plaats jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.