Facebook Fanpagina’s Top 20 | #facebook #fanpage

Iedere gebruiker van Facebook is ze wel eens tegengekomen en de meesten zijn er zelfs aangemeld: Facebook Fanpagina’s.

Facebook maakt onderscheid tussen verschillende profielen. Bedrijven mogen geen persoonlijk profiel gebruiken. Afgelopen tijd heeft Facebook meerdere keren onaangekondigd bedrijfspagina’s, die niet aan de eisen voldeden verwijderd. Facebook maakt onderscheid in een persoonlijk profiel, welke je aanmaakt als persoon op facebook en een Fanpage, dat is een fanpagina of bedrijfspagina. Deze pagina maak je aan voor een bedrijf, organisatie, band of artiest. Het verschil in pagina’s zie je aan het feit dat een fanpage “fans” heeft, die het bedrijf/artiest leuk vinden en een persoonlijk profiel heeft “vrienden”.

Op SocialBakers kun je kijken naar de groei van de diverse Fanpagina’s en naar het cumulatieve volume van de Fanpagina’s. Hieronder een overall chart en merken chart beiden met 20 noteringen. Opvallend bij de overall chart is dat deze gedomineerd wordt door artiesten uit de muziekwereld en dat Facebook niet de grootste schare ‘fans’ heeft. De andere tech-gigant Google blijft ook achter. Beiden moeten het afleggen tegen ‘Texas Hold ’em‘ een poker fanpagina, die met ruim 40 miljoen fans de overall chart aanvoert afgelopen maand. Leuke noteringen zijn die van de voetballer Christiano Ronaldo en de twee animatie-series The Simpsons en South Park. Bij de merken is Coca Cola de grootste, gevolgd door Starbucks en Disney.

Infograph Facebook Fanpage Chart Top 20

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie