Achtergrond: Weinig oog voor waarde Digitaal Vermogen influencers

Geschatte leestijd - 3 minuten

Recent verscheen het boek Je doet het toch wel gratis?. In dit boek beschrijven Mascha Feoktistova en Max de Vries hoe merken het beste kunnen omgaan met influencers en geven ze beginnende influencers tips. Maar het boek illustreert ook iets anders: dat er nog weinig oog is voor de waarde van het Digitaal Vermogen van influencers.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Je doet het toch wel gratis?

Hoe kwamen Max en Mascha op de titel van het boek over influencers? Omdat ze de vraag ‘Je doet het toch wel gratis?’ eigenlijk niet meer kunnen horen. Elke dag benaderen merken en bedrijven hen wel met de vraag of ze even wat reclame wil maken. “‘Wij geven je een manicure, als jij dan eventjes een fotootje op Insta post’ – dat hoor ik aan de lopende band, vooral van kleine bedrijfjes.”, vertelt ze aan Het Parool.

De hoogste tijd voor een handleiding voor bedrijven die met influencers willen samenwerken. Ze schreven het boek vanuit eigen frustratie. Er gaan veel hoge budgetten rond in influencer-marketing, maar bij merken heerst vaak nog onwetendheid over de business. Handig leesvoer voor merken die net met influencer marketing beginnen.

Weinig oog voor Digitaal Vermogen

Wat Je doet het toch wel gratis? illustreert: er is nog niet genoeg oog voor de waarde van het Digitaal Vermogen van influencers. Mascha Feoktistova verzamelde 580.000 volgers op Instagram en nog eens 637.000 en 300.000 op haar twee YouTube-kanalen.

Met andere woorden: ze heeft een flink Digitaal Vermogen opgebouwd. Dat is: rechten en niet-fysieke middelen bestaande uit digitale verbindingen en contextuele data, dat een onderneming competitief voordeel in de markt geeft, welke een financiële waarde vertegenwoordigt doordat het huidige en toekomstige kasstromen optimaliseert en versnelt.

De verbindingen die Feoktistova heeft gelegd met de honderdduizenden volgers, die digitale connecties: dat is het Digitaal Vermogen. Dat is goud waard – bij genoeg omvang is het een echt vermogen. Veel bedrijven doen er alles aan dit Digitaal Vermogen te vergroten. Bij influencers is het de kern van hun verdienmodel.

Tip: Influencer, werk aan je Digitaal Vermogen

Een van de manieren waarop influencers kunnen werken aan hun Digitaal Vermogen, is door de kwaliteit van het netwerk in de gaten te houden. Dit bepaalt op termijn de waarde van het netwerk. Niet de kwantiteit van het netwerk.

Het kopen van nep-Facebook-vrienden, valse Twitter-volgers, valse LinkedIn-connecties en neppe Instagram-volgers draagt niets bij aan jouw merk en vernietigt ook het vertrouwen in de groeiende influencer-marketing-industrie.

Deze nep-volgers hebben geen waarde toe te voegen, niet in context, niet in financiële zin. Ik zeg het al vaker: dubieuze vrienden maken dubieuze data. Deze drie tools helpen je gelukkig op weg om aan de slag te gaan met je digitale hygiëne. Influencer, werk aan je Digitaal Vermogen, door nu in te zetten op de digitale hygiëne en en einde te maken aan nepvolgers.


Luister ook

Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie