In vergelijking: Staatsloterij vs Postcodeloterij | #socialanalytics

Social Media is het toverwoord tegenwoordig. Het is interessant om allerdaagse onderwerpen op de diverse Social Media kanalen te monitoren. Afgelopen week heeft #D2W de Staatsloterij en de Postcodeloterij met behulp van UberVu Social Metrics gemonitored. De resultaten zijn terug te vinden in onderstaande beknopte infographs.

Eerst even wat achtergrond informatie over de twee loterijen. De trekking van de Staatsloterij bestaat uit maximaal zes cijfers en twee letters. Deze trekking wordt elke maand onafhankelijk uitgevoerd. Bij verschillende verkooppunten zoals postkantoren of sigarenboeren kun je een staatslot kopen. Het prijzenpakket van een staatslot varieert van vijf Euro voor een heel lot tot soms wel tientallen miljoenen. Uit statistieken blijkt dat de Staatsloterij de meeste winkans heeft ten opzicht van de andere loterijen.

De Nationale Postcode Loterij is opgericht om goede doelen te steunen. De helft van de inleg aan de Postcode Loterij is dan ook bestemd voor meer dan 60 goede doelen op het gebied van Mens en Milieu. Een aantal van de goede doelen zijn: Artsen zonder GrenzenDierenbeschermingHet Rode KruisGreenpeaceSOS-kinderdorpenStichting DoenUnicefWarchild e.d. Al voor een paar Euro per maand kun je meespelen met de Postcode Loterij. Het prijzenpakket bestaat naast de PostcodeKanjer, die elke maand wordt uitgereikt, uit vele prijzen zoals de wekelijkse Straatprijs van 12.500 Euro per lot, de Groene Postcodeprijs van 2.500 Euro of de Postcode Dagprijs van 1.000 Euro per lot.

Bovenstaand is op zichzelf al een leuke vergelijking tussen de twee loterijen. Maar hoe zit het op Social Media gebied? Hoe wordt er over de twee loterijen online gekletst? Wat is het sentiment rondom de mentions en keywords? Op welke kanalen wordt er over de twee loterijen gekletst? Wat is het volume? Hieronder een vergelijking van de afgelopen week tussen de twee loterijen.

Trends Loterijen
Sentiment Evolutie Loterijen
Sentiment Loterijen
Distributie Loterijen

Lees ook

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe
  1. 1
    Leesvoer: Week #21 op D2W | #summary | Doeland's Digitale Wereld

    […] In vergelijking: Staatsloterij vs Postcodeloterij | #socialanalytics Social Media is het toverwoord tegenwoordig. Het is interessant om alledaagse onderwerpen op de diverse Social Media kanalen te monitoren. Afgelopen week heeft #D2W de Staatsloterij en de Postcodeloterij met behulp van UberVu Social Metrics gemonitored. De resultaten zijn terug te vinden in onderstaande beknopte infographs […] […]

Plaats jouw reactie