In vergelijking: Staatsloterij vs Postcodeloterij | #socialanalytics

Social Media is het toverwoord tegenwoordig. Het is interessant om allerdaagse onderwerpen op de diverse Social Media kanalen te monitoren. Afgelopen week heeft #D2W de Staatsloterij en de Postcodeloterij met behulp van UberVu Social Metrics gemonitored. De resultaten zijn terug te vinden in onderstaande beknopte infographs.

Eerst even wat achtergrond informatie over de twee loterijen. De trekking van de Staatsloterij bestaat uit maximaal zes cijfers en twee letters. Deze trekking wordt elke maand onafhankelijk uitgevoerd. Bij verschillende verkooppunten zoals postkantoren of sigarenboeren kun je een staatslot kopen. Het prijzenpakket van een staatslot varieert van vijf Euro voor een heel lot tot soms wel tientallen miljoenen. Uit statistieken blijkt dat de Staatsloterij de meeste winkans heeft ten opzicht van de andere loterijen.

De Nationale Postcode Loterij is opgericht om goede doelen te steunen. De helft van de inleg aan de Postcode Loterij is dan ook bestemd voor meer dan 60Ā goede doelenĀ op het gebied van Mens en Milieu. Een aantal van de goede doelen zijn:Ā Artsen zonder Grenzen,Ā Dierenbescherming,Ā Het Rode Kruis,Ā Greenpeace,Ā SOS-kinderdorpen,Ā Stichting Doen,Ā Unicef,Ā WarchildĀ e.d.Ā Al voor een paar Euro per maand kun je meespelen met deĀ Postcode Loterij. Het prijzenpakket bestaat naast de PostcodeKanjer, die elkeĀ maand wordt uitgereikt, uit vele prijzen zoals de wekelijkse Straatprijs van 12.500 Euro per lot, de GroeneĀ Postcodeprijs van 2.500 Euro of de Postcode Dagprijs van 1.000 Euro per lot.

Bovenstaand is op zichzelf al een leuke vergelijking tussen de twee loterijen. Maar hoe zit het op Social Media gebied? Hoe wordt er over de twee loterijen online gekletst? Wat is het sentiment rondom de mentions en keywords? Op welke kanalen wordt er over de twee loterijen gekletst? Wat is het volume? Hieronder een vergelijking van de afgelopen week tussen de twee loterijen.

Trends Loterijen
Sentiment Evolutie Loterijen
Sentiment Loterijen
Distributie Loterijen

Lees ook

Enhanced by Zemanta

One Comment

  1. […] In vergelijking: Staatsloterij vs Postcodeloterij |Ā #socialanalytics Social MediaĀ is het toverwoord tegenwoordig. Het is interessant om alledaagse onderwerpen op de diverse Social Media kanalen te monitoren. Afgelopen week heeft #D2W de Staatsloterij en de Postcodeloterij met behulp vanĀ UberVu Social MetricsĀ gemonitored. De resultaten zijn terug te vinden in onderstaande beknopte infographs […] […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s