Hoe zingende AI miljoenenhits scoort

Geschatte leestijd - 3 minuten

Ontwikkelingen op het gebied van artificial intelligence en muziek gaan razendsnel. Een jaar geleden schreef ik over AI die menselijke artiesten imiteerde. Nu scoort een andere vorm van AI miljoenen streams. In dit artikel lees je hoe deze zingende AI megahits scoort.

Lingyin Engine

Het Chinese Tencent Music Entertainment (TME) lanceerde in september hun Lingyin Engine. Deze AI-software is gespecialiseerd in het feilloos imiteren van menselijke stemmen. En dit gebeurt op hoog tempo. TME’s software bracht in een paar maanden tijd maar liefst 1000 tracks uit. Allemaal met menselijke vocalen, gecreëerd door de Lingyin Engine.

Deze muzikale stormvloed kent in China al een groot succes. Het nummer ‘Today’ behaalde onlangs meer dan 100 miljoen streams. Volgens Streamingscalculator gaat dat om ruim 340 duizend dollar aan omzet. De CEO van TME, Cussion Pang, is trots op de mijlpaal: “‘Today’ has become the first song by an AI singer to be streamed over 100 million times across the internet”.

AI-muziek is populair

Niet alleen in China scoort muzikale AI goed. In buurland Zuid-Korea wordt er ook veel gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie tijdens het produceren van muziek. Vooral binnen het mateloos populaire genre K-Pop. De software genaamd Supertone is gerenommeerd in het Oost-Aziatische land. In oktober van dit jaar werd deze AI-tool voor ongeveer 31 miljoen dollar overgenomen door Koreaanse muziekgigant HYBE.

HYBE’s CEO Jiwon Park heeft ambitieuze plannen met zijn nieuwe technologie. Volgens Park is de Supertone-software van essentieel belang bij toekomstige muziekproducties: “It will serve as a key piece of the technology sphere we aim to create”. Toepassing van de tool kan erg nuttig zijn wanneer HYBE’s paradepaardje, de band BTS, hun verplichte dienstplicht uitvoeren. Zonder dat de artiesten aanwezig zijn, blijf de muziekproductie op die manier doorgaan.

Conclusie

De ontwikkelingen rond AI-muziek zitten in een stroomversnelling. Ook voor bedrijven die zich niet begeven binnen de muziekindustrie kan AI-muziek een rol vervullen. Denk hierbij aan copyright free music voor marketingdoeleinden of interne communicatie.

Meer AI?


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever met iDeal/PayPal betalen of een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie