Presentatie: 6 inzichten die je op weg helpen

Regelmatig verschijnen er presentaties van DDMCA op D2W. Deze bevatten meestal meer dan 1 slide. Welke slides zijn ‘echt’ interessant? De andere zijn natuurlijk ook van waarde. Hierbij 6 inzichten van de afgelopen tijd die de moeite waard zijn.
1. Het internet ecosysteem

Als bedrijf, organisatie of merk dien je deel uit te maken van het gehele internetecosysteem. Te meer wanneer je meer kans wil maken op omarming door de eindgebruiker oftewel de (toekomstige) fan of klant. Daarnaast dien je je als bedrijf, organisatie of merk te beseffen dat je bestaat door content (intellectueel eigendom) en dat je functionaliteit aanbiedt en data bent. De content wordt gedistribueerd via de diverse gebruikersinterfaces van het web, de sociale kanalen, de (mobiele) app’s en de open API’s oftewel interfaces waar ontwikkelaars zelf functionaliteiten op kunnen ontwikkelen. Lees hier de gehele paper ‘Het internet ecosysteem? …
2. Het internet landschap
Het internet landschap is te vergelijken met een tuin. Als van alles mag worden gezaaid door verschillende tuiniers, dan ontstaat wildgroei. Zo is het ook met internet-omgevingen. Er is veel ruimte en vrijheid om allerlei initiatieven te starten, er ontstaat een wildgroei van netwerken en domeinen. Het is dan van belang om weer overzicht te krijgen en een en ander weer in perspectief te zien. Bekijk hier een presentatie waar dit inzicht in terug komt.
3. Waardecreatie
“Waardecreatie door Social Media betreft het in de basis kunnen aanleggen, verspreiden, onderhouden en optimaliseren van bestaande en nieuwe digitale relaties op diverse internet platforms waar (in)direct en op aantoonbare wijze additionele en toekomstige netto kasstromen gegenereerd worden.” (red. The Voice – Een aanvullend verdienmodel (Denis Doeland/Pim van Berkel).
Door geavanceerd en zorgvuldig gebruik te maken van het eigen domein en Social Media netwerken kunnen nieuwe en digitale marketingprofielen uit deze data worden gecreëerd. Zo is vast te stellen dat de waarde van bedrijven, organisaties of merken zal toenemen die dit zorgvuldig georganiseerd en geborgd hebben. Lees hier de gehele paper The Voice – Een aanvullend verdienmodel …
4. De lagen van het ecosysteem

Diverse partijen hebben met de komst van meerdere plaatsen naast de eigen website, sociale kanalen, mobiele applicaties en open api’s ook nog met elkaar de mogelijkheid om samen waarde te creëren voor eindgebruikers. Een heel belangrijk verschil is dat partijen met een goede strategie, die gebaseerd is op het ecosysteem, processen naadloos op elkaar aan kunnen laten sluiten en daarmee hun voordeel kunnen doen.
Het vereist een fundamenteel andere houding in relatie tot andere partijen in het ecosysteem. Waar voorheen de nadruk binnen samenwerkingsverbanden heeft gelegen op concurreren en beschermen, ligt de nadruk nu op samenwerken. Lees hier de gehele paper ‘Het internet ecosysteem? …
5. Orde in het ecosysteem
Het staat vast dat internet een ecosysteem is en dat we geneigd zijn om in silo’s te denken. Wat moeten we nu doen? De silo’s dienen letterlijk afgebroken te worden en een intern en extern ecosysteem dient te worden opgebouwd. De eerste stap is bepaal welke domeinen, netwerken en apparaten je wilt bedienen binnen het eigen ecosysteem. Bepaal vervolgens met welke ecosystemen je verbinding wilt maken. Lees hier de gehele paper ‘Het internet ecosysteem? …
6. Rechten
De rechten van een artiest, band of DJ zijn gefragmenteerd. Het devies: zet samen met alle partijen (lees: platenmaatschappij, muziekuitgever, manager etc etc) die betrokken zijn bij een artiest een ‘rechtenbeheermaatschap’ op. Deze ‘rechtenbeheermaatschap’ vertegenwoordigt alle rechten inclusief het beheren van de internet strategie. Binnen deze ‘rechtenbeheermaatschap’ worden alle takken van sport betreffende de exploitatie van rechten van een artiest vertegenwoordigd. Aan het eind van elk boekjaar zal de ‘rechtenbeheermaatschap’ de balans opmaken uit de exploitatie van alle rechten. De winst wordt verdeeld op basis van de gemaakte afspraken tussen de partijen. Lees ‘Rechtenfragmentatie helpt niet’ …
Lees ook
+ Er zijn geen reacties
Voeg toe