Hoe AI in 2023 een flinke opmars maakt

Geschatte leestijd - 3 minuten

Artificial intelligence is wereldwijd niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Vooral in de Verenigde Staten steken bedrijven miljarden dollars in de ontwikkeling van AI. Dit zorgt ervoor dat kunstmatige intelligentie sterker, sneller en slimmer wordt. In dit artikel lees je er meer over.

Groeiende AI

Volgens een rapport van de Amerikaanse bank Goldman Sachs, blijkt dat er in 2021 wereldwijd 94 miljard dollar is geïnvesteerd in AI. Volgens Goldman Sachs’ berekeningen is dat vijf keer meer dan in 2016. De zakenbank schat dat, mocht deze trend blijven groeien, de investeringen in 2030 rond de 340 miljard dollar liggen.

Een belangrijke reden voor de grote investeringen in AI schuilt in het feit dat wereldwijde productiviteit slinkt. Al jaren lukt het bedrijven en organisaties niet goed om met dezelfde inzet van arbeid en kapitaal meer goederen te produceren of diensten te leveren. AI is hiervoor (hopelijk) de oplossing. Door het gebruik van artificial intelligence kan er met minder kapitaal en arbeid meer worden geproduceerd.

Voorbeelden

Op dit moment komt AI binnen veel sectoren voor en helpt het bedrijven en organisaties bij verschillende werkzaamheden. Denk hierbij aan chatbots, dataverwerkers en AI-muziektools. Vrijwel alle internationaal opererende bedrijven hebben deze tools geïntegreerd. Onlangs integreerde Microsoft de veelgeprezen software ChatGPT en test Spotify momenteel een AI-dj.

Ook voor het publiek minder zichtbare vormen van kunstmatige intelligentie worden gebruikt. Een voorbeeld hiervan is de AI-tool van The New York Times die op een zeer slimme wijze de paywall optimaliseert. Het algoritme ‘scant’ het gedrag van de lezers en past daarop de registratie- en paywall aan. Zelf spreekt The New York Times over ‘The Dynamic Meter’. Deze methode zorgt voor gepersonaliseerde aanpak die lezers moet enthousiasmeren een abonnement af te sluiten.

Conclusie

Het is duidelijk dat artificial intelligence een haast onmisbare tool is geworden voor bedrijven en organisaties. Door de grote hoeveelheid aan beschikbare tools, kan AI ook bruikbaar zijn voor jouw bedrijf. Ontdek wat tools zoals ChatGPT voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Meer AI


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever met iDeal/PayPal betalen of een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


Kijk ook

Onze virtuele assistente legt uit wat Digitaal Vermogen is
>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie