Report: Wereldwijde Dance industrie 6,2 miljard dollar waard

Sinds 2012 komt Kevin Watson jaarlijks met het IMS Report. Dit report geeft een inzicht in de meest opvallende zaken binnen de wereldwijde Dance-industrie, ook wel EDM-industrie genoemd. Enkele bevindingen uit het report van 2014.

Dance heeft zijn allerhoogste punt bereikt sinds 1985. Het betreft hier de relatieve populariteit van Dance/Electronic muziek op basis van het jaar van uitgave, het aantal gebruikers die een artiest of album in zijn muziekbibliotheek heeft, genormaliseerd door het totaal aantal albums uitgebracht in dat betreffende jaar. Dit blijkt uit de Music Timeline van Google. Music Timeline - Dance-Electronic Aviici’s single ‘Wake me up’ is de meest gestreamde track sinds het IMS report van 2013. De track werd meer dan 200 miljoen keer gestreamd over een periode van een jaar. YouTube genereerde voor deze track de meeste plays. Echter downloads genereerde de meeste revenuen. Uit het report blijkt ook dat de fanbase van jongere DJ’s sneller groeien dan DJ’s de al geruime meelopen in het Dance genre. Deze cijfers zijn afkomstig uit het reeds eerder gepubliceerde EDM Report 2013 van Rankingz. Ook blijkt uit report dat fans van Dance muziek meer ‘engaged’ zijn op social media.

De financiele cijfers onder andere samengesteld door AFEM, de associatie voor de Electronic Music geven tevens een indicatie van de waarde van wereldwijde Dance-industrie. Het rapport omvat opbrengst van festivals (1 miljard dollar); Las Vegas club data (800 miljoen dollar) en andere wereldwijde club data (2.4 miljard dollar), traditionele muziekverkopen (800 miljoen dollar), streaming- en video-diensten (600 miljoen dollar), de verkoop van DJ-software en hardware (360 miljoen dollar), inkomsten uit andere ondernemingen (60 miljoen dollar) en de waarde van andere platformen zoals Soundcloud (140 miljoen dollar).

Watson schat in het report dat de wereldwijde Dance-industrie goed is voor 6,2 miljard dollar. Zijn report is onder andere gebaseerd op gegevens die hij heeft vergaard via Wikipedia, RIAJ, BPI, The Nielsen Company & Billboard’s 2013 Music Industry Report, Google Research, Forbes, Economist, Official Charts Company / BPI, PWC, EVAR Advisory Services, Rankingz, UK Music, FT, Pioneer, SFX, CIA World Factbook, electronic-festivals.com, industry press en IMS Analysis.

Het valt op dat er in het rapport niet wordt gesproken over de waarde van data.

Lees meer

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie