Lijstje: Topmodellen Top 40 op Facebook

Topmodellen Top 40 op Facebook

Veel modellen zijn inmiddels actief op Facebook. Ook een groot deel nog niet. DDMCA bekeek de afgelopen maanden hun prestaties op Facebook. In de tabel zie je ook de Engagement ratio, Post Interaction ratio, Ad Value, Absolute Fan groei en Likes, Shares en Comments van de topmodellen. Deze waarden dragen bij aan de Facebook Performance Index. De score die overall weergeeft hoe een Facebookpagina er voor staat.

Het Braziliaanse model Gisele Bündchen is de absolute koningin van het moment. Doutzen Kroes komt ook voor in de Top 10. Topmodellen als Miranda Kerr, Alessandra Ambrosio en Adriana Lima komen ook voor in de lijst.

Voor managers binnen bedrijven zijn waarden in geld voor het bereiken van een doelgroep gemakkelijker te begrijpen, dan interactietarieven gebaseerd op bijvoorbeeld ‘kliks’ of ‘acties’. De vraag naar de waarde van een doelgroep op een Facebook-pagina is niet eenduidig te beantwoorden. De waarde van de doelgroep en de directe verbinding met fans van een Facebook-pagina is (nog) moeilijk af te wegen. Enkele bekende benaderingen uit de traditionele marketing kunnen op zich ook worden toegepast op social media. Een van hen is de advertentiewaarde of bovengenoemde ‘Ad Value‘.

Je kunt schatten hoeveel mensen werden bereikt via berichten van een Facebook-pagina. Om zoveel mogelijk gebruikers te bereiken met traditionele reclame, bijvoorbeeld een advertentie via een banner: hoeveel geld zou je dan moeten uitgeven? Dit getal wordt verkregen door het aantal mensen dat je wilt bereiken met een gemiddelde CPM-waarde te vermenigvuldigen. Met deze benadering is het mogelijk om een advertentiewaarde van berichten voor een bepaalde Facebook-pagina te berekenen en te vergelijken. De advertentiewaarde van de Facebookpagina van Gisele Bündchen is naar schatting meer dan 1 miljoen Euro.

Mocht er overigens een model zijn dat je specifiek wilt zien. Noem haar gerust even in de comments beneden. Dan weten we of ze buiten de Top 40 viel of nog niet is meegenomen in de meting.

Download hier de lijst van de topmodellen als pdf

Bekijk ook

Lees ook

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie