Data: Tomorrowland 2014 video’s op YouTube

Geschatte leestijd – 3 minuten

Net als vorige week heeft DDMCA een lijst gemaakt met de video’s die live zijn uitgezonden en gemaakt zijn voor YouTube van Tomorrowland 2014. Hieronder de lijst met de Top 20 best bekeken video’s van Tomorrowland tot nu toe.

Tomorrowland op YouTube

De aantallen views in de lijst zijn cumulatief. De video van het eerste weekend heeft het best cumulatief gescoord tot nu toe met bijna 8,9 miljoen kijkers. Overigens hebben deze kijkers niet allemaal live gekeken omdat er na het evenement de uitzending herhaald wordt. Echter het tweede weekend van Tomorrowland 2014 blijkt net iets beter bekeken. Met 2,9 miljoen kijkers op het hoogtepunt zo blijkt uit onderstaande vergelijking tussen de twee live uitzendingen. In het tweede weekend schommelde het aantal gelijktijdige kijkers in de avond tussen 40.000 en 90.000.

Tot slot hebben we kunnen leren dat Tomorrowland op het hele kanaal sinds 17 juli j.l. tot vandaag zo’n 390 duizend nieuwe subscribers en 28 miljoen views er bij heeft gekregen. Er zijn in totaal 70 nieuwe video’s toegevoegd aan het kanaal. Het aantal views per video is afgenomen tot onder een miljoen. Naar verwachting zal dit wel weer aantrekken wanneer de video’s wat langer online staan.

Best earning YouTube videos of Tomorrowland

Tommorowland weekender

Tijdens het tweede weekend van Tomorrowland was het niet mogelijk om te reageren of te liken op de video van de live uitzending. Feitelijk sloot Tomorrowland het contact met haar fans af. Terwijl het eerste weekend nog zo’n 1,3 miljoen comments zijn geplaatst. Een ideale kans om echt connectie te maken met fans is daarmee verloren gegaan. Het sociale aspect van het internet en YouTube wordt daarmee door Tomorrowland naast zich neergelegd. Ook kansen om aan te haken bij de kernfuncties of beter te ‘monetizen‘ op de videos werden daarmee niet optimaal benut.

Dan wat schattingen aan de inkomstenkant van de best bekeken video’s. Wanneer een kanaal genoeg subscribers heeft, kan de eigenaar van een YouTube-kanaal Programma Partner worden. YouTube Partners verdienen aan de advertentie-inkomsten (middels een tarief dat wordt betaald door adverteerders per duizend impressies) met de video’s die zij hebben toegevoegd op hun kanaal. YouTube houdt ongeveer 45 procent van wat het partnerkanaal verdient. Meestal houdt een YouTube Partner grofweg voor elke 1.000 keer dat een advertentie wordt getoond bij een video toegevoegd op hun kanaal heden ten dage zo’n 5-7 dollar over, waar het in 2012 nog zo’n 9 dollar was. Soms is dat iets meer, en soms minder vanwege de fluctuatie door bijvoorbeeld de biedingen van adverteerders die lager uit kunnen vallen.

Uitgaande dat een YouTube Partner een video heeft die een miljoen keer wordt bekeken en elke kijker een pre-roll advertentie heeft voorgeschoteld gekregen, zou de Partner 7.000 dollar (1 miljoen gedeeld door 1.000 x 7 dollar) overhouden aan dat filmpje. Dit is slechts een voorbeeld. In werkelijkheid, voor een verscheidenheid aan redenen, plaatst YouTube nooit een pre-roll voor elke videoweergave. Bijvoorbeeld omdat je de video al een keer gezien hebt.

Historical data Tomorrowland YouTube Channel

Tomorrowland inkomsten op YouTube

Wat zijn dan de mogelijk verwachte inkomsten bij de video’s van Tomorrowland? Onderstaande tabel geeft een overzicht. In deze tabel wordt uitgegaan van een onderkant en een bovenkant op basis van partnerinkomsten gerapporteerd aan Socialblade. Zij rekenen met gemiddelden op basis van de bekende partnerinkomsten. Het overzicht dient dus slechts als indicatie voor inkomsten per video.

Views en subscribers op het kanaal van Tomorrowland nemen de komende tijd toe. Wanneer er vooruit gekeken wordt is de verwachting dat binnen 138 dagen de magische grens van een half miljard views wordt bereikt. Het aantal subscribers zal dan ongeveer zo’n 5,5 miljoen zijn. Ondanks het passieve ‘sociale’ karakter van het kanaal en de video’s zijn dit wel cijfers waar menig kanaalbeheerder van droomt.

Tot slot wanneer je naar de lange termijn cijfers kijkt dan zie je niet een echte exponentiële groei van het kanaal van Tomorrowland. Iedere keer wanneer het evenement is geweest is er een opleving in de cijfers maar daarna lopen de cijfers weer lineair op. Van echte actieve duurzame engagement en interactie is dan ook geen sprake op het kanaal kijkende naar de ‘hartslag’ van de dagelijkse views en de toename van subscribers. Het kanaal laat zich daarom het best beschrijven als een passief kanaal met periodieke fantastische content. Actief werken met de content en het kanaal wordt voor de komende tijd een uitdaging zo lijkt het.

Lees ook

Volg ook

Meer weten over het belang van analytics? Lees dan

* Foto header: Rudgr.com


Luister ook

Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

Bekijk ook


Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie