Data: Zoekopdrachten naar DJ’s in 2015

Zoekopdrachten naar DJ’s kunnen iets vertellen over de populariteit van een DJ. Immers hoe vaker naar een DJ wordt gezocht, hoe populairder hij is, zou je denken. In ieder geval zegt het iets over de populariteit van de zoekopdracht en daarmee iets over de digitale reputatie. Vooruitlopend op de EDM Monitor 2015 hebben DDMCA en T for the Job gekeken naar de zoekopdrachten naar DJ’s uit de DJ Mag Top 100 van de laatste vier jaar. Naar welke DJ’s werd het meest naar gezocht in 2015? Onderstaande grafieken geven een beeld.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wereldwijd wordt het meest gezocht naar Calvin Harris, Skrillex en David Guetta. Martin Garrix komt op plaats nummer 4. Daarentegen wordt in Nederland het meest naar Martin Garrix gezocht. Gevolgd door Hardwell en Calvin Harris.

Hoe zit het met de nummer 1 DJ’s van de DJ Mag Top 100 Dimitry Vegas & Like Mike? Gelukkig wordt naar hen in België het meest gezocht. Zij worden daar op de voet gevolgd door David Guetta en Major Lazer. En wereldwijd? Wereldwijd staan ze op plaats 26. In Nederland staan ze op plaats 41.

Google gebruikt standaard de meest voorkomende spelling van een woord, ongeacht of je het correct hebt gespeld. Toch dient een kanttekening bij de lijst gemaakt te worden. Tiësto is een zoekopdracht die vaak niet exact kan worden ingevoerd vanwege de umlaut op zijn naam. In de aankomende EDM Monitor 2015 wordt Tiesto zonder umlaut meegenomen. Naar verwachting zal de DJ dan beter scoren in de lijst.

Bekijk hier alle cijfers van 2015


(advertentie)

boek download edm en de digitale wereld.001

 

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie