Data: Hoe populair zijn Dimitri Vegas & Like Mike?

Spotify is een platform waar een steeds groter wordende groep mensen als eerste nieuwe muziek ontdekt. Met de hoeveelheid streams die nu per week behaald wordt is Spotify een goede graadmeter. Je kunt zien welke artiesten en nummers in de wereld populair zijn. DDMCA, Jibe, Rankingz en Fanalists keken naar de populariteit van het Belgische duo Dimitri Vegas & Like Mike – de huidige nummer 1 van de DJ Mag Top 100. Hoe populair zijn ze in 2015 en 2016? Onderstaande grafieken en tabellen geven een overzicht.

Dimitry Vegas & Like Mike op Spotify - 4
Aantal dagen in de Spotify Top 200 vs Peak Streams in 2015 (Spotify data via Fanalists met support van Rankingz)
Dimitry Vegas & Like Mike op Spotify - 3
Ranking op basis van het aantal dagen per land in de Spotify Top 200 in 2015 (Spotify data via Fanalists met support van Rankingz)
Dimitry Vegas & Like Mike op Spotify - 2
Aantal dagen in de Spotify Top 200 vs Peak Streams in 2016 – t/m 15 februari (Spotify data via Fanalists met support van Rankingz)
Dimitry Vegas & Like Mike op Spotify - 1
Ranking op basis van het aantal dagen per land in de Spotify Top 200 t/m 15 februari (Spotify data via Fanalists met support van Rankingz)

Het staat vast dat het Belgische duo steevast een positie in de Spotify Top 200 in Belgie en Nieuw-Zeeland heeft. Verder vonden ze voet aan de grond in Duitsland en Portugal. In de rest van de wereld komen ze niet voor in de Top 200.

Bovenstaande cijfers van Spotify komen terug in de EDM Monitor 2015 die binnenkort verschijnt. In dit rapport worden de diverse dj’s vergeleken met elkaar. Op de hoogte blijven van de verschijningsdatum van het rapport? Schrijf je hier dan in …

Meer

 

 

2 Comments

  1. Hi Dennis, interressante chart maar wat is het vergelijkingsmateriaal? Hoe doen ze het b.v. t.o.v. andere namen zoals Martin Garrix, Hardwell en Nicky Romero? Eigenlijk zegt deze chart dat ze niet heel populair zijn omdat ze in 4 landen redelijk vaak afgespeeld worden, maar zonder vergelijking met anderen zegt het niet zo heel veel. Overigens vind ik ze qua persoonlijkheid niet heel speciaal en heb ik het idee dat ze hun nummer 1 positie in de DJ Mag ‘gekocht’ hebben.

    1. Hi Martin, dank voor jou bericht. In de EDM Monitor 2015 die binnenkort verschijnt zul je zien hoe ze presteren t.o.v. onder andere Nicky Romero en Martin Garrix. Nu is het gewoon even een constatering in welke landen ze in de Spotify Top 200 staan.

Plaats jouw reactie