Achtergrond: 3 podcasts over marketing

Geschatte leestijd – 2 minuten

Er is al veel geschreven over de opkomst van podcasts. Podcasts zijn niet alleen een populair marketingmiddel, maar zijn ook populair luistervoer voor marketeers. Baas & Baas maakte een shortlist met marketing-podcasts, waar ook mijn podcast Digitaal Vermogen in staat. Deze podcasts helpen jou als marketeer op weg.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Overzicht van Baas&Baas

Baas & Baas, een online marketing bureau in Amsterdam, maakte een overzicht van acht interessante podcasts voor marketeers. Dat overzicht met podcasts bevat niet alleen Nederlandse, maar ook internationale podcasts.

Internationale podcasts die de moeite zijn, zijn onder meer How I built this (van Guy Raz) en The GaryVee Audio Experience (van Gary Vee). Ik deel hieronder een aantal Nederlandse podcasts uit de shortlist van het marketingbureau.

1 | The Brief (van Wayne Parker Kent)

Wayne Parker Kent (uitgever van onder NSMBL, Want.nl en Manners.nl) is recent verkocht aan het Mediahuis, de uitgever van onder meer de Telegraaf.

Het marketingbureau schrijft het volgende over deze podcast: “De podcast begint altijd met drie nieuwtjes omtrent media, content en marketing. Daarna wordt de gast geïnterviewd over een bepaald onderwerp.” De shownotes en de mix van nieuws, het interview en inspiratie wordt ook als prettig ervaren.

2 | De website is de baas (van Rogier van Kralingen)

Ik ben ooit bij de boekpresentatie van Rogier van Kralingen’s boek The Outerweb geweest. The Outerweb is de toekomst van het internet: een directe versmelting tussen mens, natuur en machine, waarmee werkelijk alles op aarde straks met elkaar in verbinding staat.

Rogier van Kralingen maakte de podcast ‘De website is de baas’. Hierin legt hij uit hoe de website weer het belangrijkste communicatiemiddel wordt. “Is de ‘Duopoly’ macht van Instagram en Facebook nog net zo gigantisch als voorheen? Rogier legt op een leuke manier uit hoe de oude, vertrouwde, klassieke media in 2019 weer helemaal hip wordt.”

3 | Digitaal Vermogen

Ook wordt mijn podcast genoemd, Digitaal Vermogen. Dit is de recensie van Baas & Baas: “Hoe kun je je fan-relatie optimaliseren om zo fan-data te vergaren? Business hacker Denis Doeland geeft tips om het internet en social media goed in te zetten. Dat betekent: voldoen aan de wensen van je fans, klanten, medewerkers en met wie je dan ook te maken krijgt. Hij schreef een gelijknamig boek en in deze podcast deelt hij twee keer per week een hoofdstuk. Het wordt voorgelezen door iemand anders, maar het is toch wel heel fijn dat Denis gewoon zijn kennis gratis met ons deelt!”

“Denis heeft het onder andere over een contenstrategie, business hacking en netwerken, maar ook over social media en technologie. Heel fijn aan zijn podcast is dat er elke aflevering een bepaalde case centraal staat. Hier praat hij over een bedrijf en wat we ervan kunnen leren. De afleveringen zijn lekker kort, echt maar 3 tot 18 minuutjes (de meeste zo rond de 10 minuten). Geen excuus meer!”

Neem het van een ander aan: er zijn geen excuses meer, dus check de podcast Digitaal Vermogen hieronder ;-).


Luister ook

Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie