Achtergrond: 3 must-reads over Talpa

Geschatte leestijd – 1 minuut

Afgelopen week lanceerde Talpa het game-platform Talpa Gaming. John de Mol gaat de strijd aan met Facebook, door in te zetten op een ecosysteem met diverse media-bedrijven. Deze drie must-reads praten je bij over de tactiek van De Mol.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Talpa Gaming

“Wat bezielt John de Mol om, niet gehinderd door enige ervaring in de gamewereld, een nieuw bedrijf te beginnen dat simpele spelletjes als Angry Birds en Candy Crush ontwikkelt?” Het Parool probeert een antwoord op die vraag te geven. De voorzichtige antwoorden: gaming wordt steeds meer aangeboden in abonnementsvormen, maar ook de data van de gamers is goud waard.

John de Mol is bezig met het optuigen van een waar media-imperium, zodat hij mogelijk de strijd aankan met Facebook. Dat de Talpa-oprichter op overnamepad is, is al langer bekend. Heeft hij ook zijn zinnen gezet op het Digitaal Vermogen van Rumag? Dat lees je in dit artikel.

Tactiek van Talpa

Eerder schreef ik al over de manier waarop John de Mol de strijd aangaat met Facebook. In dit artikel zoek in een antwoord op de vraag ‘Wordt Talpa’s Network hét Nederlandse business ecosysteem?’.

Merk op: De Mol pakt het een stuk slimmer aan dan RTL, is mijn bescheiden mening. RTL gebruikt een buzz-woord (uit 2012) om de digitale strategie vorm te geven. Hier lees je wat RTL (en jij dus ook) van Talpa zou kunnen leren.


Luister ook

Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie