De virtuele assistent van Denis Doeland legt uit wat een business hacker is

Business hacker is een ethische hacker

Wat is een business hacker? Business hacken is een vorm van ethisch hacken. Ethische hackers zijn computerspecialisten die in beveiligingssystemen en netwerken fouten en veiligheidslekken opsporen en ze melden aan de desbetreffende organisaties. Het zijn de ‘good guys’ van het internet, want ze helpen in de strijd tegen cybercriminaliteit.

Denis Doeland is ook zo’n ‘good guy’ uit de digitale wereld. Hij is een business hacker oftewel een digitale business specialist die analoge organisaties of bedrijven uit elkaar haalt en aan de hand van een beproefd raamwerk weer digitaal in elkaar zet.

(de tekst loopt door na dit blok)

Denis Doeland legt bij Emerce Eday uit wat een business hacker is en doet

Van strategie naar financiële waarde

Denis transformeert zo een bedrijf van analoog naar digitaal aan de hand van data, mensen en systemen. Zijn doel: de bedrijfswaarde oftewel het digitaal vermogen inzichtelijk maken en laten groeien. Daarmee realiseert hij bestaansrecht voor de toekomst. Denis zorgt voor een digitale strategie die daadwerkelijk financiële waarde oplevert voor een bedrijf of organisatie.

Maar hoe hack je een business? En welk gereedschap moet je daarvoor gebruiken? Denis deelt hieronder zijn gereedschap uit zijn gereedschapskist waarmee hij een business hackt. Zo start hij met de digitale nulmeting van een organisatie.

Gereedschapskist digitale nulmeting

Wil je weten wie er allemaal hun business hebben laten hacken? Kijk dan hier

Wat zegt ChatGPT over Denis Doeland als business hacker?

Een business hacker is geen formeel gedefinieerde term, maar wordt over het algemeen gebruikt om iemand te beschrijven die onconventionele en creatieve strategieën toepast om zakelijke problemen op te lossen, efficiëntie te verbeteren, of nieuwe kansen te creëren. Het concept is gebaseerd op het idee van hacken in de zin van het vinden van slimme en onverwachte oplossingen voor problemen.

Hier zijn een paar dingen die een business hacker doet:

  1. Systeemdenken: Business hackers kijken naar het hele systeem van een bedrijf inclusief de mensen, processen en technologieën en manieren vinden om deze elementen op nieuwe en innovatieve manieren te organiseren.
  2. Prototyping: Ze testen snel nieuwe ideeën en passen deze aan, in plaats van te wachten op een volledige implementatie.
  3. Data gedreven besluitvorming: Business hackers gebruiken data om inzichten te verkrijgen en beslissingen te nemen.
  4. Automatisering: Ze vinden manieren om herhalende of tijdrovende taken te automatiseren, waardoor werknemers zich op waardevollere taken kunnen concentreren.
  5. Groei faciliteren: Dit is een specifieke vorm van business hacking die zich richt op het snel groeien van een bedrijf, vaak door gebruik te maken van digitale marketingstrategieën en andere online tactieken.

Het is belangrijk om op te merken dat, hoewel de term hacker soms negatieve associaties kan hebben in verband met cybercriminaliteit, business hacking over het algemeen wordt gezien als een positieve en constructieve activiteit. Het gaat om het verbeteren van bedrijfsprestaties en innovatie, en niet om onethisch of illegaal gedrag.

ChatGPT weet feilloos op te sommen wat Denis Doeland doet. Wil je dit zien? Kijk hier

Meer over de visie van Denis Doeland

Lees hier over de visie van Denis Doeland
>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier
>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier
>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie

Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek