5 voordelen digitale transformatie

Voordelen digitale transformatie zijn die er? Denis Doeland expert digitale strategie, digitale transformatie en digitaal vermogen zet de voordelen van een digitale transformatie van jouw organisatie op een rij.

Voordelen digitale transformatie

De afgelopen twee decennia heeft Denis Doeland vijf voordelen gedefineerd aan de hand van het unieke strategische raamwerk dat hij ontwikkelde. Wanneer je het raamwerk goed gebruikt zul je als organisatie op vijf niveaus tegelijk groeien. De resultante van de vijf voordelen is een exponentiële groei.

1 | Groei bedrijfswaarde

De financiële waarde die in de verschillende databronnen van de organisatie opgeslagen zit worden ontsloten. De bedrijfswaarde wordt zichtbaar en meetbaar. De toekomstige kasstromen die aan het bedrijf toe te wijzen zijn worden stuurbaar.

2 | Groei digitale reputatie

Er blijkt uit de historie dat een ritme ontstaat in de communicatie van een organisatie op de verschillende digitale kanalen. Dit ritme (de digitale hartslag) is van gigantisch belang en heeft directe impact op de bedrijfswaarde. Het optimaliseren van het ritme zorgt voor groei van de digitale reputatie en effect op de marketing efficiëntie.

3 | Groei marketing efficiëntie

Door context in data aan te brengen worden marketing euro’s efficiënter besteed. Elke marketing euro levert per saldo meer op.

4 | Groei primaire verdienmodellen

Voor een organisatie zit de quick win vooral in het versnellen van bestaande verdienmodellen. Retentie, ARPU en ARPF zijn sleutelfactoren die inzichtelijk worden gemaakt en geoptimaliseerd. Daarvoor moet zij drie dingen aanpakken: centralisatie van data, teams versterken met kennis en de technologische infrastructuur optimaliseren;

5 | Groei secundaire verdienmodellen

Naast het optimaliseren van bestaande businessmodellen, wil je als organisatie ook nieuwe verdienmodellen ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan volwassen maken van eCommerce of de digitale exploitatie van (audio-/video-)content. En uiteraard nieuwe producten als NFT’s bijvoorbeeld.

Wil je aan de slag met jouw digitale transformatie? Hieronder vind je een stappenplan

Meer weten over Denis Doeland zijn visie?


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

You need to provide a cancel URL page in the settings

Liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek