Hearst volg het voorbeeld van The New York Times

Geschatte leestijd - 4 minuten

Recent werd bekend dat Hearst acht titels schrapt, zoals Esquire en Vogue. Dit is illustratief voor de staat van het huidige medialandschap. Terwijl het ook anders kan, zo bewijst de New York Times. Hearst, volg het voorbeeld van de krant uit New York, en zet in op de digitale transformatie.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Einde van Vogue en Esquire

Volgens de Hearst-directie, die sinds begin vorig jaar onder leiding van Marscha Krouwel staat, moet de uitgever ‘transformeren om aan de veranderende eisen van consumenten en adverteerders te voldoen’. Dat bericht RTL Nieuws. Niet alleen voor mannenblad Esquire en modeblad Vogue valt het doek: Designer Vintage, belastingtijdschrift Fiscalert, National Geographic Traveler, Elle eten.nl, Vogue Living en Glamour komen te vervallen.

Volgens Hearst zou de pandemie ‘eerder ingezette veranderingen in consumentengedrag, behoeften van adverteerders en mediaconsumptie in een stroomversnelling’ gebracht hebben. Hier vallen een paar kanttekeningen bij te plaatsen. Allereerst verplaatst dankzij de pandemie de mediaconsumptie naar online, waar deze media al aanwezig zijn, dus zou er geprofiteerd kunnen worden van deze ontwikkeling. Daarbij is het de vraag of de opkomst van online als een verrassing mag gelden: had er niet eerder een digitale strategie ontwikkeld moeten worden door Hearst? Waarom je laten overvallen door een pandemie, als het belang van online al jaren bekend zou moeten zijn?

Volg voorbeeld van New York Times

Dat het ook anders – beter – kan, bewijst de New York Times in het stuk dat ik eerder schreef. Het digitaliseren van de verdienmodellen van de krant bleek een winnende strategie. De papieren-reclame inkomsten daalden elk jaar, evenals die van de traditionele abonnementen. Door in te zetten op een digitaal verdienmodel, is The New York Times een winstgevende krant geworden. Een aantal resultaten van deze innovatiestrategie:

  • De krant heeft inmiddels zo’n zeven miljoen digitale abonnees;
  • De krant verdient meer aan digitale abonnees dan aan print-abonnees;
  • Het laten betalen voor content, noemt de krant nu met terugwerkende kracht ‘een goede gok’;
  • De beurskoers van het bedrijf steeg de afgelopen vier jaar;
  • Het afgelopen jaar steeg de beurskoers zelfs met zo’n 60 procent.

Benieuwd geworden hoe de krant dit flikte? Deze artikelen die ik eerder schreef helpen je op weg om als uitgever een digitale strategie op te stellen:


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

You need to provide a cancel URL page in the settings

Liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie