Lijstje: Biermerken Top 10 | #lijstje

Het is heerlijk warm weer. Dat vraagt om een heerlijk koud biertje. Hoe doen de biermerken het eigenlijk online qua reputatie? Dit is de Top 10 zoals hij er vandaag voor staat.

Biermerken Top 10

Carlsberg en Heineken maken flinke stappen als het gaat om de toename van fans en invloed in vergelijking met 5 maanden geleden. Grolsch daarentegen blijft achter. Ook Amstel is gezakt. Hertog-Jan heeft geen twitter-account en daardoor staat het merk lager genoteerd. Bij Hoegaarden ontbreekt een Facebook-pagina.

Er is een reputatiematrix te vinden waneer er op de ‘I’ achter een merk wordt geklikt. De reputatiematrix is verantwoordelijk voor het tot stand komen van de positie van een merk. Rankingz beoogt inzicht te geven in de online reputatie van merken (brands, companies and organisations) en personen (personal brands). Het is Rankingz er niet zozeer aan gelegen om een absoluut cijfer te bepalen, maar de online reputatie te presenteren ten opzichte van ‘peers’.

Daartoe wordt per merk een aantal performance indicators gemeten, zoals:

  • de invloed van een merk, uitgedrukt in o.a. de klout score
  • de (ontwikkeling van de) fan-base van een merk
  • de (ontwikkeling van de) ‘buzz’ rondom een merk danwel de ‘share of voice’ van een merk binnen de groep van peers

Er dient opgemerkt te worden dat de gemeten absolute getallen slechts worden gebruikt om de relatieve positie ten opzichte van peers te bepalen. Weegfactoren bepalen de bijdrage van de performance indicatoren aan de uiteindelijke positie in de lijst.

De lijst bestaat (nog) niet uit alle biermerken er zijn natuurlijk vele ‘kleinere merken’. De komende tijd zal de lijst worden uitgebreid. Biermerken kunnen zichzelf toevoegen via deze pagina.

Daarnaast heeft Budweiser vele Twitter-accounts en het is onduidelijk welke het officiele account is. Waarschijnlijk zal Budweiser een hogere score hebben op het moment wanneer het Twitter-account aan de reputatie-lijst van Rankingz wordt toegevoegd. Voor nu zullen ze het met de 12e plaats moeten doen. Mocht iemand de naam van het officiele account weten vul het dan gerust hier in.

Misschien ook interessante infographics:

Lees ook:

Video:

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

7Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie