Achtergrond: Groei Twitch toont waarde van eSports

Geschatte leestijd - 3 minuten

Twitch, het grootste streamingplatform voor games, groeide in 2020 met 83 procent. Er werd in 2020 zelfs 30 miljard uur naar online games gekeken via Twitch, Facebook Gaming en YouTube samen. Deze indrukwekkende cijfers tonen de waarde van eSports – tijdens de corona-periode en daarna.

Groei van Twitch

Twitch noteerde het afgelopen jaar een flinke groei, meldt The Verge. Veel evenementen moesten noodgedwongen virtueel plaatsvinden en mensen bleven veelal binnen door de coronamaatregelen. Volgens het laatste rapport van StreamElements en Arsenal.gg werd er op live-streaming-site Twitch vorig jaar maar liefst 17 miljard uur gekeken naar online games. Dat is een groei van 83 procent; in 2019 werd er ‘slechts’ 9 miljard uur naar online gaming gekeken via Twitch.

Merk op: niet alleen Twitch wist een flinke groei te realiseren. Ook Facebook Gaming en YouTube Gaming hebben vorig jaar hun beste cijfers ooit gescoord. Via YouTube werd er 10 miljard uur naar gestreamde online gaming gekeken in 2020, Facebook was goed voor zo’n 3,6 miljard uur. Tellen we deze getallen bij elkaar op, dan werd er maar liefst 30 miljard uur naar online gaming gekeken via deze platforms.

eSports populairder dan ooit

Deze flinke groeicijfers komen mede tot stand door de pandemie en de maatregelen om het aantal besmettingen te beperken. Games als Fall Guys en Among Us zouden een flinke bijdrage hebben geleverd aan een toenemende mate van populariteit van eSports. Ook de bekende politica Alexandria Ocasio-Cortez waagde zich trouwens aan de laatste genoemde game. “Haar stream brak records: Ocasio-Cortez piekte op 435.000 kijkers, wat goed genoeg is voor de vijfde grootste individuele stream aller tijden op Twitch”, aldus The Verge.

Eerdere voorspellingen over de groei van eSports zijn trouwens veelbelovend. De eSports-business zou in 2022 drie miljard dollar vertegenwoordigen. Deze industrie groeit jaarlijkse met 35 procent. Er zijn maar heel weinig industrieën die zo snel groeien.

Must-reads over eSports

Wil je meespelen in deze groeiende business? Deze drie artikelen helpen je op gang.


>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!
Tijdens de coronacrisis ervaren we digitale transformatie op steroïden: ook opa en oma zijn digitaal gegaan. Maar hoe zet je digitale transformatie in om te groeien met je bedrijf? Check hier alle afleveringen van Trends In Business

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.
Laurens Hamelink van ISGgroeifonds.nl interviewt Denis Doeland over het belang van de fan-relatie

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie