Data: Minimaal aantal Spotify streams Top 200

Naar aanleiding van het achtergrond artikel ‘Zo kregen platenmaatschappijen vat op het internet’ van Rufus Kain voor de Correspondent ontstaat de vraag: Hoeveel streams heb je minimaal nodig om de Top 200 van Spotify binnen te komen? Onderstaande data geeft antwoord.

Deze diashow vereist JavaScript.

Download data via pdf hier: Spotify Streams April 2015 vs 2016

Met behulp van de benchmarking applicatie van Rankingz – die via Fanalists beschikbaar is – kun je dagelijks kijken naar het minimaal aantal streams dat nodig is om de Top 200 van Spotify binnen te komen.

In Nederland heb je in April van dit jaar ruim 8 duizend streams nodig om binnen te komen. In dezelfde maand van 2015 was dit bijna 5 duizend streams. Een stijging van zo’n 180%. Voor de wereldwijde Top 200 heb je ruim 244 duizend streams nodig ten opzichte van 158 duizend streams dezelfde maand het jaar daarvoor. Bijna 1,5 keer meer.

Het minimaal aantal streams is gemeten per dag. Opvallend in de gegevens. Nederland behoort tot de Top 10 muziekmarkten binnen de Zweedse muziekdienst. Een leuk weetje voor tijdens een muziekindustrie-borrel.

Hoe zit het met de levensduur van bepaalde liedjes in Spotify? Op deze vraag vind je hier het antwoord.

Meer data


(advertentie)

boek download edm en de digitale wereld.001

Reacties

  1. Dat is jammer dat dat niet lukt. Op dit moment doorgronden we data van artiesten die van April 2015 tot en met April 2016 in de Top 200 van Spotify hebben gestaan. Mocht je andere data nodig hebben dan kun je via Spotify for Artists als je rechtstreeks met Spotify communiceert of via jouw digital aggregator de data opvragen.

  2. Top 200 gaan wij voorlopig dus niet halen. Is er een mogelijkheid om per artiest aantallen te bekijken in spotify/iTunes? CD Baby geeft wel data. Stichting Norma totaal niet.

Plaats jouw reactie