Lijstje: Nederlandse voetballers en Social Media

Over voetballers en Social Media kun je genoeg schrijven lijkt ons. Bij het programma Voetbal International hebben ze er in ieder geval altijd wel een mening over. Het gebruik van Social Media, met name Twitter, is onder voetballers in 2012 enorm toegenomen. De Twitteraccounts van voetballers schieten dan ook de grond uit. Hoe staat het met de Nederlandse voetballers? Wat is het effect van de scheidingsperikelen van Rafael van der Vaart op zijn positie? Hoe scoort Robin van Persie? Is Wesley Sneijder de absolute nummer 1 op Social Media?

Het platform van Rankingz meet de online reputatie van onder andere voetballers. Het is Rankingz er niet zozeer aan gelegen om een absoluut cijfer te bepalen, maar de online reputatie te presenteren ten opzichte van ‘peers’. Daartoe wordt per ‘merk’ oftewel voetballer een aantal ‘performance indicators‘ gemeten, zoals: de invloed uitgedrukt in o.a. de Klout score, de (ontwikkeling van de) fan-base, de (ontwikkeling van de) ‘buzz’ rondom een voetballer danwel de ‘share of voice’ binnen de groep van peers.

Voetballers en Social Media

Rankingz in samenwerking met On-Agency trapt af met de eerste 10 voetballers. Wat schrijven mensen over de voetballers en hoe doen ze ten opzichte van elkaar? Hoe groot is het volume aan reacties? Op welke kanalen wordt er gekletst? Hoe is het sentiment in de reacties? Wie zijn de beinvloeders in de conversaties van de voetballers? De bovenstaande zaken kun je allemaal terug vinden in de lijst en reputatiematrix op Rankingz.

De komende weken wordt er bij Rankingz hard gewerkt om de lijst aan te vullen met meerdere voetballers. Een bijdrage leveren? Suggesties zijn altijd welkom en kunnen hier worden ingevuld en zullen binnen 24 uur worden opgenomen in de lijst.

We zijn benieuwd hoe de lijst zich ontwikkeld de tweede helft van het seizoen …

Andere voetbal gerelateerde posts

Andere sport gerelateerde artikelen over

Andere leuke lijsten op Rankingz

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

3Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie