Lijstje: Een andere kijk op Nederlandse artiesten op Facebook

Onlangs verscheen in het November nummer van Entertainment Business verscheen een lijstje met een Top 20 van Nederlandse artiesten op Facebook. De rangschikking vindt plaats op het aantal ‘vrienden’ die een artiest heeft. #D2W heeft dezelfde lijst opnieuw bekeken en gerangschikt op basis ‘engagement’ en ‘interactie’ de mate waarin een artiest in staat is zijn achterban te bereiken en de mate waarop de artiest interactie heeft. Duidelijk wordt dat de artiest met de meeste vrienden niet perse de best presterende artiest of Facebook is. Populariteit laat zich in het social media landschap dan ook niet afmeten door het aantal vrienden dat men heeft. De kwaliteit van een netwerk gaat boven de kwantiteit van een netwerk zoals eerder beschreven op #D2W. Onderstaand de lijst.

EB Top 20 Facebook

Hier meer lijstjes

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s