Achtergrond: Facebook betaalt voor Digitaal Vermogen

Geschatte leestijd – 1 minuut

Facebook gaat gebruikers weer betalen voor hun marktdata, zo werd recent bekend. Gebruikers krijgen PayPal-tegoed als ze vragenlijsten invullen of meedoen aan een onderzoek. Facebook betaalt hiermee om het Digitaal Vermogen te vergroten.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Facebook en Google verzamelen informatie gebruikers

Facebook beloont zijn gebruikers met een aantal punten, als ze informatie delen met het social medium. Facebook zou de informatie niet aan andere partijen doorspelen. Ook zou het zich alleen richten op gebruikers boven de achttien jaar oud.

Eerder kwam Facebook in opspraak, omdat er op een onkiese manier informatie van gebruikers werd verzameld. Google verzamelt overigens ook informatie van gebruikers. Onder de naam Surveys wordt input verzameld, om diensten te verbeteren. Hiermee zetten beide bedrijven in op het vergroten van het Digitaal Vermogen, omdat ze (profielen van) gebruikers proberen te identificeren.

Digitaal Vermogen: identificeer gebruikers

In de relatie-economie draait het om het opbouwen en verstevigen van een relatie met fans en gebruikers. Een van de manieren waarop je die relatie verstevigt, is door profielen te identificeren. Tal van succesvolle merken zetten hierop in, zoals ID&T en Q-dance. Daarover zei Michael Guntenaar (ID&T): “De marketing van Q-dance is gerichter, wat komt doordat het bedrijf profielen identificeert en daardoor weet voor wie welke boodschap relevant is. We staan in deze ambitie pas aan het begin, maar we willen uiteindelijk 70 tot 80 procent van de fans identificeren. Dat doen we met behulp van digitale┬átouchpoints, zoals het plaatsen van een floorplan in de app.”

Met andere woorden: hoe meer profielen er geïdentificeerd zijn, hoe meer informatie er is over de wensen van fans, hoe meer kans een organisatie heeft om succesvol te zijn. Hoe meer profielen er geïdentificeerd zijn, hoe groter het Digitaal Vermogen van een organisatie is. Neem Google en Facebook dus als voorbeeld en probeer de profielen van gebruikers te identificeren.


Luister ook

Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie