Achtergrond: Music Ally geeft muziekindustrie grensverleggende inzichten

Geschatte leestijd – 3 minuten

Elk ecosysteem profiteert van een platform dat ontwikkelingen, trends en de potentie inzichtelijk maakt. Music Ally geeft de muziekindustrie grensverleggende inzichten. Zo kan je als artiest jouw business in de tijd van het coronavirus laten groeien.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Missie van Music Ally

Music Ally had initieel de volgende missie: zorgen dat de muziekindustrie profiteert van disruptie, in plaats van dat het voor ontwrichtende innovaties moet vrezen. Door lezers te laten betalen voor de nieuwscontent, kan het platform onafhankelijk blijven (hoewel inmiddels ook majors en platforms als Spotify adverteren op Music Ally).

Tegenwoordig publiceert Music Ally niet alleen nieuws, maar biedt het platform ook diensten aan labels en artiesten. Sympathiek vind ik The Music Ally Learning Hub. Deze flexibele, online Learning & Development oplossing voor bedrijven en artiesten geeft ze de kans om hun digitale marketing kennis up-to-date te houden. In een wereld waarin het als artiest steeds lastiger is om op te vallen, is digitale marketing geen overbodige luxe.

Nederlandse muziekindustrie

Naast cursussen, marketingdiensten en nieuws, biedt het platform ook data-inzichten in lokale muziekmarkten. Voor de Nederlandse markt worden bijvoorbeeld de volgende ontwikkelingen opgesomd:

  • Het afgelopen jaar groeide de omzet van de ‘recorded’ muziekindustrie met 13,2 procent;
  • Hiermee komt de totale omzet uit op 206,8 miljoen euro;
  • De omzet van streaming groeide met 23 procent en is goed voor 78 procent van de totale markt;
  • De verkoop van CD’s en DVD’s daalde met 16 procent, de verkoop van downloads met 21 procent;
  • Nederlandse hiphop is goed voor een groot deel van onze lokale streaming-markt. Hoe dat komt? Dat lees je in het artikel Zo werd hiphop de grootste muziekstroming;
  • Toch is het nog een uitdaging om deze Nederlandstalig-rappende artiesten internationaal te laten groeien.

Internationale inzichten voor groei

Waar liggen de grootste kansen voor de muziekindustrie? Over de grens, zo verwacht Music Ally: “The next phase of evolution for the global music business will revolve around hundreds of millions of new music consumers in markets like India, China, Latin America and Africa, as well as the transition to streaming in markets still dominated by physical sales, like Japan.”

Om wegwijs te worden in een nieuw ecosysteem, is het nodig om je te verdiepen in de lokale markt. Wist je bijvoorbeeld dat Chinese tieners zich zorgen maken over vrijheid van meningsuiting op TikTok? Meer van dat soort inzichten vind je op Music Ally. China is al een poos aan het uitgroeien tot een volwaardige muziekmarkt. Wil je met jouw beats China veroveren, zorg dan ook dat je je verdiept in het lokale ecosysteem. Music Ally wijst je daarin de weg.


Luister ook


Bekijk ook


Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie