Achtergrond: Game-vloggers tonen aan digitale hartslag van levensbelang

Geschatte leestijd – 3 minuten

De nieuwste rage bij de jongste generatie: game-vloggers. Deze YouTubers spelen een game en doen hier verslag van. Het succes van deze filmende gamers (of gamende filmers) toont aan dat een digitale hartslag van levensbelang is. Hier lees je er meer over.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Game-vloggers een groot succes

In Het Parool vertellen twee game-vloggers over hun carriere. Jan Caspers (gamenaam: Yarasky) en Jordi van den Bussche (gamenaam: Kwebbelkop) krijgen dagelijks de vraag van hun fans wanneer hun nieuwe video online komt. Daarom zorgen ze ervoor dat er elke 24 uur een nieuwe video op hun kanaal uitkomt. Dat legt ze geen windeieren: “Van den Bussche zou – claimt hij zelf – niet meer hoeven te werken.

Van gamen je baan maken is beslist niet gemakkelijk. Kwebbelkop plaatst al jaren, zonder uitzondering (!) ­elke dag een video op YouTube. Yarasky begon zelfs met meerdere video’s per dag, maar schakelde later ook over op een video per dag. “Nu ik een ­video per dag upload, voel ik nog steeds dagelijks de druk. Toch blijft het supertof om zo een inkomen te vergaren, maar niet iedereen kan ­tegen de dagelijkse druk”, vertelt hij aan de Amsterdamse krant.

Digitale hartslag

Sommige mensen zijn wel eens verbaasd om het succes van vloggers – of eigenlijk YouTubers, zoals ze zichzelf liever noemen. Deze content-makers weten binnen een afzienbare tijd duizenden en soms miljoenen volgers te krijgen.

Dat YouTubers zo’n succes hebben, mag eigenlijk geen verrassing heten. Ze houden zich immers aan drie kernprincipes van het uitgeven van (online) content. Deze regels zijn: wees relevant, consistent en toon daarin discipline. Door regelmatig content uit te geven, ontwikkel je een ritme.

Organisaties die een digitale strategie opzetten, zouden het voorbeeld van YouTubers moeten volgen. Ze moeten een ‘digitale hartslag’ ontwikkelen. Dit artikel leert je alles over de digitale hartslag.

Overige tips: werk aan digitale hygiëne en met een raamwerk

Een digitale hartslag is pas het begin van een gedegen strategie voor content. Ook het focussen op de digitale hygiëne en werken met een raamwerk voor groei strekt tot de aanbevelingen:


Luister ook

Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

Bekijk ook


Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie