Eerste waardeschatting data Nederlandse artiesten

Op dit moment werkt DDMCA in samenwerking met P.I.M (Performance & Investment Management) aan een waardering voor data die zou verkregen kunnen worden middels data uit de sociale netwerken. Een en ander komt voort om antwoord te krijgen op de vraag die voorkomt uit de column ‘Data is het nieuwe goud’ …. Hoeveel is data dan waard?

Een eerste aanzet is gemaakt op basis van gegevens van 10 Nederlandse artiesten. Het betreft hier de waarde van profiel- en interessedata die je zou kunnen ontsluiten met een gedegen internetstrategie uit de netwerken Facebook, Twitter, Hyves en YouTube van Nick en Simon, Gerard Joling, Armin van Buuren, Afrojack, Ben Saunders, Marco Borsato, Andre Rieu, Caro Emerald, Gers Pardoel en Anouk.

Voor de berekening van de waarde van een profieldata is met voorzichtige aannamen gekeken naar gegevens zoals voornaam, achternaam, adres etc etc. Daarbij is rekening gehouden met overlap tussen de verschillende sociale netwerken en de churn rate oftewel het aantal mensen dat afhaakt. Voor de berekening van de waarde van interessedata is met voorzichtige aannamen gekeken naar interesses als kleding, sieraden, haarverzorging, schoenen, sneakers, sokken, ondergoed, auto, douchegel, scheerapparaat, telefoon, computer, radiostation, film, TV etc etc en de impact die een artiest zou kunnen maken voor een merk dat daar bij zou kunnen horen.

Waarde schatting data van Nederlandse artiesten

DDMCA en P.I.M benadrukken dat het hier om een eerste indicatie gaat en dat zij nog bezig zijn de rekenmodellen te verfijnen. Binnenkort meer in een volledige post.

Columns die gerelateerd zijn aan dit onderwerp

Vragen over dit onderwerp?

DDMCA
Keizersgracht 330
1016EZ Amsterdam

Telefoon: +31 20 4272880
Mobiel: +31 6 13520250
E-mail: denis.doeland@ddmca.com
Web: http://www.ddmca.nl

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie