Achtergrond: Staat de volgende Kluun op TikTok?

Geschatte leestijd – 3 minuten

Literatuur op TikTok? Ja, dat lees je goed. Heuse Boek-Tokkers promoten lezen en literatuur op TikTok. Moeten schrijvers actief zijn op dit platform? En hoe zet Kluun TikTok in?

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Boek-Tokkers

“TikTok geeft een flinke impuls aan het lezen. De hashtag BookTok op het medium heeft inmiddels twintig miljard views, #bookish bijna drie miljard en #bookrecommendations 1,4 miljard”, aldus Sanne Kanis in haar FD-column. De Nederlandse Boek-Tokkers Noah de Campos de Neto en Melissa Pijpers enthousiasmeren nieuwe, jonge lezers met hun korte video’s op TikTok. Schrijver Kluun is – als publieksschrijver – dan ook onder de indruk van deze ontwikkeling.

Daar lijkt geen woord aan gelogen: de hashtag #kluun heeft inmiddels zo’n 500.000 views op TikTok.

TikTok voor fan-relatie

“Voor schrijvers is TikTok een laagdrempelige manier om een directe fanrelatie aan te gaan. Afgezien van sociale media en voorleesavonden kunnen ze ook hier met lezers in gesprek gaan en feedback krijgen. Door bijvoorbeeld stukjes voor te lezen en direct reacties te krijgen. Welk personage valt in de smaak? Mist er iets aan deze dialoog? Welk boekomslag zouden jullie kiezen en kopen?” hint Kanis in haar column op de toepassingen van het platform.

Leuk detail: het testen van dergelijke content met een digitale strategie, dat is precies de digitale mindset die Kanis mist in het boekenvak, zo vertelde ze in een interview op mijn blog. Gelukkig zijn er steeds meer innovatieve concepten in het boekenwereld. En ook Kluun vertelde me in een eerder interview dat de boekenwereld iets kan leren van internetbedrijven. Zelf is hij in elk geval behoorlijk actief op TikTok. Ontdek in dit filmpje hoe Kluun TikTok inzet om het contact met (jonge) fans te onderhouden en hulp vraagt bij het schrijven van zijn volgende boek.

@kluun

Voor mijn nieuwe boek Help ik heb een puber! heb ik jouw hulp nodig! Waar liggen jouw ouders ‘s nachts nou echt van wakker?👀 #boektok #kluun #booktok

♬ original sound – Kluun

Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

You need to provide a cancel URL page in the settings

Liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie