Achtergrond: Muziekindustrie over 10 jaar dood?

Geschatte leestijd – 2 minuten

Ik kwam een leuk artikel tegen ‘The death of the music industry. Sinds 1993 ben ik werkzaam in deze industrie in allerlei hoedanigheden en zo waar greep dit meteen mijn aandacht. Het is een mooie visualisatie die ons verteld dat de omvang van cassette-, vinyl-, en cd- verkoop sinds 1973 dusdanig groter is dan de groei van het aantal digitale units in de afgelopen jaren. Het ziet er naar uit dat dit niet wordt ingehaald.

De analysten zijn duidelijk. Het ‘pay per unit’ model is zo goed als ten dode opgeschreven zo lijkt het, doch echter is de muziekconsumptie groter dan ooit en kansen zijn alom aanwezig. Uit het onderzoek van Music Ally onder Britse jongeren blijkt dat jongeren YouTube en LastFM gebruiken om hun muziek te beluisteren en filesharing is afgenomen. Feit is dat de muziekindustrie of content-eigenaren zich moeten gaan openstellen voor een nieuw of ander business-model.

>> Update: Inmiddels staat de muziekindustrie er florissanter voor dan ooit daarvoor

the death of the music industry
The death of the music industry

Luister ook


Bekijk ook


Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl

Plaats jouw reactie