Muziekindustrie over 10 jaar dood?

Death of the Music IndustryIk kwam een leuk artikel tegen ‘The death of the music industry‘. Sinds 1993 ben ik werkzaam in deze industrie in allerlei hoedanigheden en zo waar greep dit meteen mijn aandacht. Het is een mooie visualisatie die ons verteld dat de omvang van cassette-, vinyl-, en cd- verkoop sinds 1973 dusdanig groter is dan de groei van het aantal digitale units in de afgelopen jaren. Het ziet er naar uit dat dit niet wordt ingehaald.

De analysten zijn duidelijk. Het ‘pay per unit’ model is zo goed als ten dode opgeschreven zo lijkt het, doch echter is de muziekconsumptie groter dan ooit en kansen zijn alom aanwezig. Uit het onderzoek van Music Ally onder Britse jongeren blijkt dat jongeren YouTube en LastFM gebruiken om hun muziek te beluisteren en filesharing is afgenomen. Feit is dat de muziekindustrie of content-eigenaren zich moeten gaan openstellen voor een nieuw of ander business-model.

Lees hier het gehele artikel.

Plaats jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.