Hoe Warner Music Group een digitale stad runt in Roblox

Geschatte leestijd - 4 minuten

De game-achtige Metaverse van Roblox is een grote stad rijker. Muziekgigant Warner Music Group (WMG) opende onlangs zijn eigen Rhythm City in de virtuele wereld. In dit artikel lees je meer over de digitale strategie van Warner Music.

(tekst loopt door na deze video)

Onze virtuele assistente leest de inhoud van dit artikel van Denis Doeland voor

Roblox en Warner Music Group

Warner Music Group investeert al een lange tijd in digitalisering. Vooral het ontdekken van de gamingindustrie en Metaverse lijkt een prioriteit van WMG. Dit leidt ertoe dat de muziekgigant de handen ineen heeft geslagen met het mateloos populaire spel Roblox. Na meerdere succesvolle experimenten binnen de virtuele omgeving, leek voor WMG de tijd rijp om flink uit te breiden binnen het Roblox-universum.

Die uitbreiding komt er in de vorm van een geheel nieuwe WMG-stad. Ook voor Roblox is deze ontwikkeling positief. Door de opening van Rhythm City zijn er binnen de virtuele wereld ook meer georganiseerde events. Tijdens deze events worden er bepaalde ‘unlockables’ uitgebracht. Dit kunnen virtuele kledingstukken, accessoires of andere objecten zijn. Deze kunnen spelers verkrijgen door het aankopen ervan met de in-game valuta genaamd ‘Robux’. Robux zijn te verdienen door een virtuele baan te hebben in het Roblox-universum of door deze met écht geld te kopen.

Rhythm City

In Rhythm City worden veel zaken mogelijk die zeer interessant kunnen zijn voor Metaverses in het algemeen. Zo kunnen spelers online een band vormen, DJ worden of zich volledig verdiepen in muziekproductie. Door het uitvoeren van deze werkzaamheden, verdienen spelers een inkomen. Met dat inkomen kunnen spelers onroerend goed en andere assets kopen binnen de Roblox-economie.

Daarnaast zal WMG samen met Roblox digitale versies van bestaande artiesten naar Rhythm City halen voor virtuele gigs en shows. Namen als David Guetta, Twenty One Pilots en Ava Max zullen allemaal in-game hun intrede doen. Voor WMG is dit de perfecte manier om deze artiesten virtueel te laten interacteren met de jonge doelgroep die Roblox aantrekt. Daarmee versterkt Warner Music Group op een digitale manier zijn fanrelatie.

Conclusie

De samenwerking tussen Warner Music Group en Roblox laat zien hoe twee verschillende bedrijven samen slim inspelen op de digitale transformatie. Door de opening van Rhythm City bereikt WMG een nieuwe doelgroep en breidt Roblox hun groeiende economie verder uit. Het schoolvoorbeeld van een sterke digitale strategie!


Ook interessant

Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever met iDeal/PayPal betalen of een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


Kijk ook

Onze virtuele assistente legt uit wat Digitaal Vermogen is
>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie