Augmented Media Experience | #augmentedreality

De ‘Augmented Media Experience‘ is een tijdelijke winkelformule voor een periode van twee maanden, waarin consumenten en bedrijven kennis kunnen maken met spectaculaire nieuwe digitale interactieve media voor de retail. Van Augmented Reality op smartphones en vaste kiosken tot digitale passpiegels, interactieve vloeren en hologram projecties in de etalage.

TABWorldMedia voert bij wijze van proef in City Mall Almere de ‘Augmented Media Experience’ uit, een wereldprimeur. Een unieke combinatie van een Augmented Reality applicatie voor een winkelcentrum en een fysieke winkel.

Augmented Reality, ook wel toegevoegde werkelijkheid genoemd, is een vakgebied dat zich hoofdzakelijk bezighoud met het zo realistisch mogelijk toevoegen van computergemaakte beelden aan reële beelden. In plaats van informatie af te beelden op klassieke en geïsoleerde beeldschermen, wordt data geprojecteerd in het gezichtsveld van de gebruiker. Zo kun je zien wat er in de verpakking van bijvoorbeeld een doos Lego zit en hoe het bouwwerk er in het echt gaat uitzien als het in elkaar gezet is.

Augmented Reality en Lego

Naast Augmented Reality op smartphones kunnen bezoekers tijdens het project ook kennismaken met Augmented Reality in kiosken, digitale passpiegels, interactieve vloeren en hologramprojecties in de etalage. De tijdelijke winkelformule dient niet alleen ter vermaak en informatie, maar is ook bedoeld om inzicht te krijgen in de manier waarop consumenten met deze vorm van nieuwe media in de toekomst omgaan.

Leuke ervaring voor iedereen, die geinteresseerd is in technologie. De Augmented Media Experience in de Almere City Mall is nog geopend tot eind maart.

Bekijk hier meer foto’s van de Augmented Media Experience

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie