Achtergrond: 3 Netflix-must sees over data

Geschatte leestijd - 4 minuten

Wil jij je kennis over data en online marketing bijspijkeren, maar heb je geen zin om een dik boek of taaie vakliteratuur door te ploeteren? Dan heb ik goed nieuws. Op Netflix zijn drie video’s te zien – video’s die je niet mag missen – en je een en ander kunnen leren.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

1: The Great Hack

The Great Hack is een Netflix-documentaire over een van de grootste schandalen van onze tijd: de manier waarop de Brexit- en Amerikaanse presidentsverkiezingen werden beïnvloed door Cambridge Analytica. Volgens mij toont de documentaire aan hoe krachtig het advertentie-ecosysteem van Facebook is. Tegelijkertijd is het gebrek aan digitale kennis bij de controleurs van Facebook schrijnend.

Deze docu leert ons:

  • De AVG lost een concreet probleem op;
  • Facebook heeft een bijzonder sterk advertentie-ecosysteem;
  • Er is een gebrek aan kennis digitale wereld.
Hier zie je de trailer van de docu.

2: Prediction By The Numbers

Algoritmes bepalen welke boodschappen je ziet in je timeline, welke aanbiedingen je voorgeschoteld krijgt in online advertenties en soms zelfs ook wat producten in de supermarkt kosten. Deze Netflix-docu, Prediction By The Numbers, geeft een helder en geschiedkundig overzicht van de mogelijkheden van algoritmes en voorspellingen aan de hand van cijfers.

Waarvoor algoritmes op dit moment onder meer voor gebruikt worden, zijn:

  • Het voorspellen van het weer – en extreme klimaatomstandigheden, zoals stormen;
  • Het voorspellen van verkiezingsuitslagen (‘de polls’);
  • Het opstellen van de beste spelers in een potje American Football. Zie ook de film Moneyball over de succesvolle coach die zich liet inspireren door cijfers, in plaats van vooroordelen en onderbuikgevoelens;
  • Het bepalen van diagnoses.
Hier vind je de trailer van de docu.

3: Black Mirror met Miley Cyrus

Black Mirror is een gigantisch succes. De dystopische serie (een wereld waarin angsten waarheid worden) behandelt de mogelijkheden van technologie – en onze ongemakkelijke houding ten opzichte van die mogelijkheden.

Miley Cyrus speelt een labiele popster in de aflevering ‘Rachel, Jack and Ashley Too’, de derde aflevering van het laatste Black Mirror-seizoen. Ze wil zich uit haar keurslijf loswrikken en artistiek andere wegen verkennen, tot groot afgrijzen van haar geldbeluste entourage. Dat doet denken aan, inderdaad, Miley Cyrus zelf. Laten we geen spoilers weggeven. Maar het is niet moeilijk om je een wereld voor te stellen waarin een artiest plaats moet maken voor een hologram. Wat de aflevering van de serie laat zien: de relatie met fans is goud waard.

Hier vind je de trailer van deze Black Mirror-aflevering.

Ook interessant

Denis Doeland zijn virtuele assistente Bridget legt uit over de term Digitaal Vermogen.

Meer over de visie van Denis Doeland

Lees hier over de visie van Denis Doeland

Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie