Achtergrond: Lil Kleine lanceert app voor fan-relatie

Geschatte leestijd - 3 minuten

De Amsterdamse rapper Lil Kleine laat wederom zien dat hij de wetten van de relatie-economie begrijpt. Hij lanceert een applicatie waarmee hij in direct contact komt met zijn fans. Zo zet hij in op het opbouwen, onderhouden en optimaliseren van fan-relatie. Juist tijdens corona is dat extra urgent voor artiesten, omdat fysieke optredens veelal wegvallen.

Direct fan-contact

Na het lanceren van een abonnement op exclusieve content, volgt dan nu een app waarmee Lil Kleine direct contact met zijn fans nastreeft. Jorik Scholten, zoals de rapper echt heet, heeft op Instagram 1,7 miljoen volgers. Artiesten zoeken echter naar direct contact met fans, zodat ze niet afhankelijk zijn van de algoritmes van Instagram, Facebook of YouTube.

Jorik Scholten vertelt aan Adformatie dat hij zijn fans iets extra’s wil bieden. De release van zijn laatste album ‘Jongen van de Straat’ haalde meer dan 4,6 miljoen streams in de eerste 24 uur en 100 miljoen streams in de eerste week. “Zonder hun support had ik nooit gestaan waar ik nu sta. Met de gepersonaliseerde app wil ik verder werken aan die cirkel van trouwe volgers. Helemaal nu ik geen concerten kan geven, zo kan ik via deze weg tóch op een persoonlijke manier met ze connecten.” Deze trouwe volgers krijgen als eerste toegang tot concerttickets, merchandise en andere exclusieve ervaringen.

Contact tijdens corona-periode

Laat het een aanmoediging zijn voor alle artiesten: juist nu tijdens deze corona-periode, is het belangrijker dan ooit om in contact te blijven met fans. Fysieke optredens vallen weg en zullen nog een tijd onder druk staan. De enige manier waarop artiesten, dj’s en festivals op dit moment de relatie met hun fans onderhouden, is door regelmatig contact uit te brengen.

Dat het loont om ook nu in te zetten op het uitbrengen van relevante content, bewijst techno-dj Charlotte de Witte. Ze plaatste niet alleen livestreams op Facebook en Instagram, maar ook meermaals per week reposts van outtakes uit deze streams. Zo zorgt ze ervoor dat ze, ook tijdens de lockdown, consistent fraaie content deelt. Hierdoor groeide haar volgersaantal gemiddeld met 50 procent op Facebook en Instagram en was er een consistent post-ritme en hoog engagement.

Directe relatie met fans

Het summum van de fan-relatie is direct contact met fans. Hierdoor ben je niet afhankelijk van externe platforms, zoals Facebook, Instagram en YouTube om in contact te blijven met fans. Het bedrijf Fangage helpt artiesten ook op dit vlak.

Een directe relatie met fans helpt om profielen te identificeren en daarmee het Digitaal Vermogen van een artiest, merk of festival te vergroten. Hoe je dat het beste aanpakt? Het Business Acceleration Framework biedt uitkomst.

Op zoek naar een digitale strategie? Check hier …

Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie