Achtergrond: 6 must-reads over innovaties in de muziekindustrie

Geschatte leestijd – 3 minuten

De komende tijd gedurende de coronavirus-crisis is het zaak om niet stil te komen staan als artiest, label of festival. Al langere tijd lopen de entertainmentindustrie – en met name de dance-industrie – voorop op het gebied van innovaties. Yuri van Geest verwacht trouwens dat de dance-industrie nog ingrijpender zal veranderen en dat digitalisatie in tijden van crisis nog belangrijker zal zijn. Hier vind je vier innovaties uit de muziekindustrie en twee artikelen over hoe innovaties het beste vorm gegeven kunnen worden.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Volareo en Woov

Woov streeft naar een verbetering van de festivalindustrie en al haar stakeholders door de offline festival-wereld en merken te koppelen aan (digitale) Consumer Journeys oftewel fan-reizen. Onderstaand profiel van Richard van der Wilk vertelt je er meer over. Ook interessant: Volareo, een slimme speaker die dankzij blockchain een directe relatie tussen artiesten en fans mogelijk maakt. Een innovatie voor de muziekindustrie.

Chatbot en Fangage

“Ik wist dat ik meer dan een miljoen volgers had, maar ik wist verder niks van ze. Ook is het maar de vraag of, als je bericht op Facebook of Instagram plaatst, elke fan of volger die statusupdate ziet”, vertelt Feldt. Daarom bedacht hij heartfeldt.me, een platform waarmee hij direct in contact kan komen met zijn fans, zonder tussenkomst van social media. Wie nog wel gebruik blijft maken van bestaande kanalen als WhatsApp of Facebook, kan een voorbeeld nemen aan de slimme chatbot van Hardwell.

Hoe te innoveren?

Onderstaande artikelen vertellen je hoe innovatie het beste vorm gegeven kan worden. Innovatie binnen de dance-industrie is meer dan het omtoveren van urine. Zoals een wetenschappelijke stelling vaak simpel is, is een geslaagd innovatieproject dat ook.


Meer weten over Denis Doeland zijn visie?

Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

You need to provide a cancel URL page in the settings

Liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie