Achtergrond: 6 must-reads over innovaties in de muziekindustrie

Geschatte leestijd – 3 minuten

De komende tijd gedurende de coronavirus-crisis is het zaak om niet stil te komen staan als artiest, label of festival. Al langere tijd lopen de entertainmentindustrie – en met name de dance-industrie – voorop op het gebied van innovaties. Yuri van Geest verwacht trouwens dat de dance-industrie nog ingrijpender zal veranderen en dat digitalisatie in tijden van crisis nog belangrijker zal zijn. Hier vind je vier innovaties uit de muziekindustrie en twee artikelen over hoe innovaties het beste vorm gegeven kunnen worden.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Volareo en Woov

Woov streeft naar een verbetering van de festivalindustrie en al haar stakeholders door de offline festival-wereld en merken te koppelen aan (digitale) Consumer Journeys oftewel fan-reizen. Onderstaand profiel van Richard van der Wilk vertelt je er meer over. Ook interessant: Volareo, een slimme speaker die dankzij blockchain een directe relatie tussen artiesten en fans mogelijk maakt.

Chatbot en Fangage

“Ik wist dat ik meer dan een miljoen volgers had, maar ik wist verder niks van ze. Ook is het maar de vraag of, als je bericht op Facebook of Instagram plaatst, elke fan of volger die statusupdate ziet”, vertelt Feldt. Daarom bedacht hij heartfeldt.me, een platform waarmee hij direct in contact kan komen met zijn fans, zonder tussenkomst van social media. Wie nog wel gebruik blijft maken van bestaande kanalen als WhatsApp of Facebook, kan een voorbeeld nemen aan de slimme chatbot van Hardwell.

Hoe te innoveren?

Onderstaande artikelen vertellen je hoe innovatie het beste vorm gegeven kan worden. Innovatie is meer dan het omtoveren van urine. Zoals een wetenschappelijke stelling vaak simpel is, is een geslaagd innovatieproject dat ook.


Luister ook


Bekijk ook


Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl

Plaats jouw reactie