In vergelijking: Nike, Adidas, Puma en Reebok | #socialanalytics

Van Nike is inmiddels algemeen bekend dat ze zich nadrukkelijk in het online domein begeven. Adidas is ook erg actief en Puma en Reebok proberen ook voet aan de grond te krijgen in het online domein.

Een aantal voorbeelden hoe Nike zich online manifesteert. Nike Shout is een manier om voetbalfans tijdens de wedstrijd een ‘stem’ mee te geven. Via the Nike Football Facebook App of met #hashtags op Twitter kunnen fans hun berichten pushen naar de LED-schermen die rondom het voetbalveld staan. Een ander voorbeeld is Take Mokum. Nike wilde eind vorig jaar een campagne die mensen echt weet te inspireren om te gaan lopen. Als je mensen wilt inspireren, dan ga je op zoek naar manieren om als merk echt een verschil te maken in hun leven. Daaruit is het idee voor de Nike Running club ontstaan op Facebook. In de campagne werd verteld wat Run Unleashed is en er werd bewezen dat je mensen echt unleashed aan het lopen kunt krijgen. Er werd een Facebookpagina aangemaakt en een conversatiemanager aangesteld om de Nike Running club helemaal tot leven te brengen. Deze twee voorbeelden laten duidelijk zien hoe je connectie maakt met ‘fans’ en aantallen ‘fans’ kunt vergroten.

Ook Adidas, Puma en Reebok timmeren hard aan de weg in het online domein. De afgelopen week hebben we daarom de 4 sportmerken gemeten op 25 platformen met behulp van UberVu Social Metrics. Hoe zit het op Social Media gebied? Hoe wordt er over de sportmerken gekletst? Wat is het sentiment rondom de mentions en keywords? Op welke kanalen wordt er over de sportmerken gekletst? Wat is het volume? Hieronder een vergelijking van de afgelopen week tussen de vier sportmerken Nike, Adidas, Puma en Reebok.

Trend Sportbrands Social Media
Sentiment Sportbands Social Media
Percentages Sportbrands Social Media
Percentages Sportbrands Social Media
Distribution Sportbrands Social Media

Lees ook

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

4Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie