Lijstje: Top 10 kranten op Social Media | #kranten

Een krantenbericht wordt tegenwoordig door verschillende kranten niet alleen in de krant gepubliceerd, maar ook op Twitter. Zodat er gesproken kan worden over een bericht. Dit levert niet alleen het nieuws publiciteit op, maar zeker weten ook de krant zelf. Want als blijkt dat je als krant de eerste was dan hebben lezers je al snel in de gaten op Twitter. Hoe zit het met de kranten op Social Media? Hieronder de Top 10 van Nederlandse kranten op de diverse Sociale kanalen.

Kranten en Social Media - Top 10 kranten in NederlandDe cijfers van de kranten kun je elke dag geupdate hier bekijken.

Het platform van Rankingz meet de online reputatie van onder andere kranten. Het is Rankingz er niet zozeer aan gelegen om een absoluut cijfer te bepalen, maar de online reputatie te presenteren ten opzichte van ‘peers’. Daartoe wordt per ‘merk’ oftewel krant een aantal ‘performance indicators‘ gemeten, zoals: de invloed uitgedrukt in o.a. de Klout score, de (ontwikkeling van de) fan-base, de (ontwikkeling van de) ‘buzz’ rondom een krant danwel de ‘share of voice’ binnen de groep van peers.

Waarschijnlijk zijn er andere kranten die ook in dit lijstje horen. #D2W wil hier graag in samenwerking met Rankingz naar kijken. Vul de krant hier in dat volgens jou ook in de lijst thuis hoort.

Andere lijstjes

Lees ook

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

5Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie