Lijstje: Radiostations en Social Media

Radiostations zijn tegenwoordig merken. De laatste tijd zijn ze steeds actiever op de Social Media kanalen geworden waar ze voorheen (lees: nog geen 2 jaar) nauwelijks aanwezig waren. Een voorlopige Top 10 tot dusver op Rankingz.

Radio Stations en Social Media

Een eerste indicatie van het radiolandschap op Social Media ontstaat. Niet alle zenders zijn nog ingevoerd zo blijkt uit de lijst, maar het begin is er. Radiostations kunnen zichzelf overigens toevoegen via ‘Not in the list‘. Ook wanneer de gegevens niet juist zijn kunnen zij deze zelf aanpassen via de ‘Add or alter‘ functie boven de lijst.

Het platform van Rankingz meet de online reputatie van onder andere Radiozenders. Het is Rankingz er niet zozeer aan gelegen om een absoluut cijfer te bepalen, maar de online reputatie te presenteren ten opzichte van ‘peers’. Daartoe wordt per ‘merk’ oftewel radiostation een aantal ‘performance indicators‘ gemeten, zoals: de invloed uitgedrukt in o.a. de Klout score, de (ontwikkeling van de) fan-base, de (ontwikkeling van de) ‘buzz’ rondom een radiostation danwel de ‘share of voice’ binnen de groep van peers.

Een vijftal radiostations, waaronder Radio538, SkyRadio en Radio 2 heeft de eigen Klout score nog niet geclaimd zo blijkt uit de lijst. Deze score wordt nu als 1 weergegeven. De lijst geeft daarmee een iets vertekend beeld. Ongetwijfeld zal dit de komende tijd veranderen wanneer de gegevens door de stations worden veranderd. De posities op de lijst zullen dan ook veranderen. Naar verwachting zullen zij dan stijgen in de lijst.

Tot slot. Het is heel eenvoudig mogelijk om een Rankingz-pagina als iFrame te laden in een site. Daarvoor kun je de Rankingz URL als iFrame ’embedden’. Wat Rankingz ondersteunt is dat de iFrame kan worden gestyled, conform het design van de eigen site. Om dat te realiseren kun je de gewenste URL van Rankingz aanvullen met een URL naar je eigen CSS bestand, zoals hier bijvoorbeeld http://www.rankingz.com/dutchradiostations/?css=http://www.rankingz.com/style.css&popup=styled

Je kunt dan de eigen style afleiden van de Rankingz stylesheet http://www.rankingz.com/wp-content/themes/rankingz/style.css en dit bestand op je eigen server terugzetten.

Lees ook

[display-posts posts=”10′ category=”analytics”]

Gerelateerde berichten

[display-posts posts=”10′ tag=”social-media”]

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

4Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie