Lijstje: Topvoetballers en hun prestatie op Facebook

Voetballers op Facebook zijn interessant. Zeker wanneer het internationale voetballers als Crisitiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar, Wayne Rooney en vele anderen betreft. Al een tijdje houd #D2W een 20-tal voetballers met behulp van Fanpage Karma in de gaten op Facebook. Onderstaande lijst geeft een weergave op verscheidene parameters.

Voetballers op Facebook

Wat feiten uit het lijstje:

  • De gemiddelde maandelijkse advertentiewaarde van een Facebookpagina van bovenstaande voetballers is 1 miljoen Euro.
  • Didier Drogba post het meest met gemiddeld 3,4 posts per dag.
  • Fernando Torres heeft de pagina waar relatief het meest over ‘gesproken’ wordt met 11%.
  • Cristiano Ronaldo heeft veruit de meeste fans met meer dan 65 miljoen.
  • Samuele Eto’o heeft het grootste groeipercentage met meer dan 24%.
  • Neymar Jr. heeft het grootste ‘engagement’ percentage met 0,8%.

Voor beslissers in bedrijven zijn waarden in geld voor het bereiken van een doelgroep gemakkelijker te begrijpen, dan interactietarieven. De vraag naar de waarde van een doelgroep op een Facebook-pagina is niet eenduidig te beantwoorden. De waarde van de doelgroep en de directe verbinding met fans van een Facebook-pagina is moeilijk te bepalen. Doch enkele bekende benaderingen uit de traditionele marketing kunnen op zich ook worden toegepast op social media. Een van hen is de advertentie-waarde. Je kunt schatten hoeveel mensen worden bereikt via berichten van een Facebook-pagina. Om zoveel mogelijk gebruikers te bereiken met traditionele advertentie – bijvoorbeeld banneradvertenties – hoeveel geld zou je dan dienen uit te geven? Hoe komt de gemiddelde advertentiewaarde tot stand? Lees onderstaand hoofdstuk uit ‘vanAnaloognaarDigitaal.nu’.

Lees ook

* Foto: Neymarjr.net

**Β De komende tijd proberen we meer context aan te brengen in het lijstje en zelfs uit te breiden met meerdere namen.Β In verband met een onderzoek voor ‘vanAnaloognaarDigitaal.nu – Sport en haar digitale voortgang’ zouden we graag willen weten welke voetballers nog meer in dit rijtje zouden moeten horen. Vul deze gerust in via de opmerkingen hier beneden.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

3Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie