Analyse: United We Are show Hardwell heeft invloed op reputatie

Geschatte leestijd - 4 minuten

Al eerder zagen we het effect tijdens het Eurovisie Songfestival op de online reputatie van Ilse de Lange en Waylon. Zo steeg het gelegenheidsduo The Common Linnets Ilse de Lange naar plek 9 en Waylon naar plek 16 in de lijst van Nederlandse artiesten op Rankingz tijdens de dagen rondom het songfestival.

Online reputatie

Is een online reputatie nu relevant? Wat als je als ‘dj’ elke dag keihard werkt om, via een legitieme manier consequent betere inhoud te maken, betere relatie met fans of klanten aan te gaan, en actief relaties met relevante beïnvloeders die zakelijke voordelen voor jou als ‘dj’ zouden kunnen creëren aan te gaan, op te bouwen? Dan wil je weten hoe je presteert. Je kijkt immers toch ook elke dag hoe jouw website of app presteert. Rankingz keek naar de ontwikkeling van de online reputatie van Hardwell dit weekend tijdens de kick off van zijn ‘United We Are‘ (#UnitedWeAre) wereldtour in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Rankingz - hardwell

Een stijging in de reputatie index van Rankingz is tijdens de dagen van de optredens duidelijk waarneembaar. De buzz die rondom Hardwell‘s #UnitedWeAre avonden wordt gegenereerd heeft direct op effect op zijn online reputatie. Hardwell steeg een aantal plaatsen in de lijst van dj’s op Rankingz. Wat waren de beste posts op Facebook op beide avonden? Onderstaand de Top 5.

beste hardwell posts van de afgelopen 7 dagen

Bijdrage aan succes

Een reputatie van een bedrijf, organisatie of merk zegt iets over de mate van binding van de omgeving met het bedrijf, organisatie of het merk. Succesvolle bedrijven, organisaties of merken zijn in de positie om met hun eigen communicatiemiddelen, producten en gedragingen de belangrijkste invloed te hebben op de reputaties die zij bij betrokkenen hebben.

Een online reputatie wordt opgebouwd door wat er op internet te lezen valt over jou als dj. Niet alleen de informatie die je zelf op internet plaatst, op bijvoorbeeld je website of in sociale kanalen, maar ook informatie die fans op internet zetten, bouwt deze vorm van reputatie op. Of je nu muzikant, voetballer, dj, sportmerk, slager, webdesigner, fabrikant of gewoon een individu bent, de online reputatie is voor iedereen van groot belang. Ook al ben je niet bewust bezig met je online reputatie, fans of klanten hoeven maar iets over jou of jouw product of dienst op internet te plaatsten en je online reputatie is een feit. Zonder dat je het weet, maar wel voor iedereen zichtbaar.

Een goede online reputatie draagt bij aan het online succes, en kan bijdragen aan een offline en online groei van fans en klanten. Wees je bewust welke informatie op het internet staat over jou als dj. Een goede online reputatie betekent immers dat jouw digitale merkwaarde toeneemt.

Scepsis

Rondom de waarde van een online reputatie heerst nog altijd wel een bepaalde scepsis. Toch dien je zo langzamerhand te accepteren dat je als ‘merk’ (als dj ben je trouwens ook een merk) geïndexeerd wordt door diensten als Klout, PeerIndex, Kred en PeerReach, en dat deze scores worden meegenomen in lijsten, zoals die van Rankingz, schreef ik al eerder in 2013 op Fast Moving Targets. De zogenaamde ‘invloed-scores’ zijn steeds belangrijker aan het worden, zo blijkt onlangs ook uit een artikel van The Guardian over het boek van Michael Fertik ‘The Reputation Economy’.

Fertik believes in the old-fashioned idea that your reputation matters and in his new book, The Reputation Economy, he argues that it has never been more important. As we move from an era of big data to the more considered and perceptive big analytics, the amount of information you give away about yourself – your “digital footprint” – increases exponentially every time you go online. Fertik thinks it is only a matter of time before each of us has a reputation score, just as we now have a credit rating. He writes, “Reputation is becoming more valuable than money or power.”

Michael Fertik stelt in zijn boek dat online reputatie steeds meer waard wordt. Degene die het beste zijn beste online reputatie weet te onderhouden heeft in zijn ogen de toekomst. Een stelling die ook door Ger Hofstee en ondergetekende onderschreven wordt in vanAnaloognaarDigitaal.nu.

Sociaal kapitaal is een nieuwe waarde die inmiddels is ontstaan. Het geheel van feitelijke en potentiële middelen, die voortvloeien uit de offline en online aanwezigheid in sociale netwerken en in ‘communities’, zorgen voor waarde. Er ontstaan allerlei nieuwe indices naast bestaande indices, die aanvullende (nieuwe) inzichten geven.

Met de online reputatie van Hardwell zit het wel goed en zijn liveshows zoals #UnitedWeAre helpen daar alleen maar bij. Maar hoe doen grote bedrijven het als het gaat om online reputatie? In vanAnaloognaarDigitaal.nu kun je leren van Nestlé hoe zij hun online reputatie onderhouden.

Bekijk

Lees ook

Watch also

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie