De ‘intelligente’ toekomstmuziek van David Guetta

Geschatte leestijd - 4 minuten

De wereldberoemde DJ/producer David Guetta bundelde zijn krachten op bijzondere wijze met artificial intelligence. Het resultaat: een dolenthousiast publiek en een hit op sociale media. In dit artikel lees je meer over zijn AI-samenwerking met Eminem.

David Guetta ft. AI

David Guetta is een pionier als het gaat om het ontwikkelen van zijn stijl. En daarbij deinst hij er niet voor terug om nieuwe technologie te integreren binnen zijn productieproces. Onlangs pakte dit opnieuw goed uit voor de Fransman. In een lollige bui ging hij aan de slag met twee AI-tools. Een tekst-tool, bijvoorbeeld ChatGPT, én een tool die stemmen nabootst.

Het resultaat is een officieuze samenwerking met ‘s werelds bekendste rapper Eminem. Een video van Guetta’s optreden laat zien hoe het publiek los gaat wanneer ze de stem van de Amerikaanse rapper horen. Ook online lijkt deze bijzondere ‘samenwerking’ op te vallen. Op Twitter behaalde de video meer dan anderhalf miljoen kijkers in drie dagen tijd. De rapper heeft zelf nog niet gereageerd.

De wereldberoemde DJ/producer David Guetta bundelde zijn krachten op bijzondere wijze met artificial intelligence.

Guetta’s visie

Voor Guetta is dit experiment pas het begin van een, door AI aangedreven, muzikale toekomst. In een interview met de BBC vertelt de Franse artiest dat artificial intelligence onmisbaar zal worden. “I’m sure the future of music is in AI. For sure. There’s no doubt. But as a tool”, aldus Guetta. Verder benoemt de DJ/producer als voorbeeld andere voormalig baanbrekende technologieën binnen de dance-industrie. Guetta: “There would be no acid house without the Roland TB-303 or the Roland TR-909 drum machine”.

Toch denkt Guetta dat er wel muzikale grenzen zijn voor artificial intelligence. “Nothing is going to replace taste. What defines an artist is, you have a certain taste, you have a certain type of emotion you want to express, and you’re going to use all the modern instruments to do that”, legt de Fransman uit. Of dat waar is, valt nog te bezien. In Oost-Azie scoort AI zelfstandig al megahits.

Conclusie

Steeds vaker lijkt AI op te duiken in het productieproces van dance- en popmuziek. Het aantal tools wordt vrijwel met de dag groter en bruikbaarder. Ontdek wat AI voor jouw muziekproductie kan betekenen. Voor alle onderdelen binnen het productieproces is er een handige tool op de markt.

Alle artikelen over AI


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever met iDeal/PayPal betalen of een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie