Achtergrond: Zo vergroten Google, Facebook en Microsoft digitaal vermogen

Geschatte leestijd - 4 minuten

Wat hebben Facebook, TNW, Google en Microsoft gemeen? Ze wisten met slimme overnames hun digitaal vermogen te vergroten. In dit blog lees je hoe deze vier tech-giganten nog steeds hun digitale netwerk vergroten. Laat het een inspiratie zijn om continu aan jouw digitaal vermogen te blijven werken.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Maar eerst: even een kleine recap. Wat is het Digitaal Vermogen? Het behelst: de rechten en niet-fysieke middelen bestaande uit digitale verbindingen en contextuele data, dat een onderneming competitief voordeel in de markt geeft, welke een financiële waarde vertegenwoordigt doordat het huidige en toekomstige kasstromen optimaliseert en versnelt. (2017, Doeland en van Berkel). Met andere woorden: de reële en potentiële waarde van een organisatie, die tot stand komt op basis van het digitale netwerk van een organisatie.

Google en TNW vergroten Digitaal Vermogen

Recent werd bekend als 1 april grap dat Google de festivalorganisatie Burning Man zou overnemen. Er zijn honderdduizenden mensen verbonden met het ecosysteem van Burning Man, het festival dat draait om vrijzinnigheid en innovatie. Het festival fungeert als een soort kraamkamer van trends en innovatie en wordt bezocht door de culturele elite, bekendheden en ondernemers uit Silicon Valley. Ondanks dat dit een grap was: als deze transactie had plaatsgevonden dan zou met deze aankoop het techbedrijf het digitaal vermogen van de organisatie vergroten.

Ook TNW wist overigens het netwerk te vergroten. Recent werdt het meerderheidsbelang in tech-platform The Next Web overgenomen door de Britse zakenkrant The Financial Times. Waarom dat voor zowel TNW als FT een goede zet is, lees je in een eerder bericht op deze site.

Microsoft en Facebook werken aan Digitaal Vermogen

Ook tech-giganten Microsoft en Facebook zetten actief in op het vergroten van hun digitaal vermogen. Zoals je wellicht wel weet, heeft Facebook niet al te lang geleden Instagram en WhatsApp ingelijfd. Hiermee weet het miljoenen – zelfs miljarden – gebruikers te bereiken, die wellicht niet aangesloten waren op Facebook zelf. Slim, want het aantal gebruikers op Facebook daalt – terwijl Instagram en WhatsApp juist meer gebruikers krijgen. Ook Facebook werkt dus actief aan het vergroten van het digitaal vermogen

23 miljard euro. Dat kostte LinkedIn, toen het overgenomen werd door Microsoft. Hiermee weet het inmiddels meer dan 600 miljoen professionals te bereiken. In Nederland zijn 7 miljoen mensen lid van LinkedIn, in België zijn dat er 3 miljoen. Dankzij deze overname wordt Microsoft relevanter in een business-context, maar ontsluit het ook het contact met miljoenen professionals – die moeilijker te bereiken zijn via andere kanalen. Microsoft vergroot hiermee dus ook haar Digitaal Vermogen.

Conclusie

Het overnemen van een ander bedrijf, met een groot en digitaal netwerk, is een beproefde strategie. Deze strategie wordt niet alleen toegepast door traditionele bedrijven, maar ook tech-giganten weten hiermee hun bereik te vergroten. Laat je dan ook inspireren door de succesvolste bedrijven ter wereld. Ga aan de slag met jouw digitaal vermogen, door het digitale netwerk ervan te vergroten.

Maar misschien heb je nog moeite met het ontwikkelen van een digitale mindset? Of zoek je naar voorbeelden van succesvolle innovatie? Lees dan eens dit blog over drie dj’s die wisten te innoveren. Niet genoeg van deze tips? Het boek Digitaal Vermogen is ook online terug te lezen en te luisteren via links hieronder.


Liever luisteren naar de posts van Digitaal Vermogen?
Check dan wekelijks deze playlist

Check ook

Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

bestel hier de hardcover versie van Digitaal Vermogen
bestel hier de digitale versie van digitaal vermogen

Wil je liever een paperback?

→ Bestel via de site
→ Bestel via BOL.com
→ Bestel via Bruna
→ Bestel via Managementboek

ook verkrijgbaar bij

verkrijgbaar bij bol bruna en managementboek
verkrijgbaar bij Scheltema AKO

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

Andere relevante uitgaven

Boeken Denis Doeland

Liever een gratis eBook? Check ook vanAnaloognaarDigitaal.nu en EDMendedigitalewereld.nl

Supporters Digitaal Vermogen
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie