Achtergrond: Viberate verbetert relatie tussen fans en artiesten en festivals

Geschatte leestijd – 3 minuten

Viberate belooft dj’s, producers en festivals vooruit te helpen in het digitale domein. Dit wereldwijde, digitale platform is opgericht door de technoproducer UMEK en wordt gebruikt door onder meer Robbie Williams en Linkin’ Park. Hoe helpt Viberate artiesten en festivals om de relatie met hun fans te verbeteren? Dat lees je in dit artikel.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Viberate voor fan-relatie

Viberate maakt inzichtelijk hoe de relatie tussen fans en festivals of dj’s erbij staat. Onderstaande video laat die diepgravende data-analyse van het platform zien. Wat opvalt, is dat een dj zijn online bereik vergroot dankzij Tomorrowland – maar andersom is het ook waar: dankzij zijn online bereik, wordt hij überhaupt gevonden door het festival.

>> Viberate brengt cijfers Tomorrowland in kaart

Dankzij Viberate kunnen artiesten, dj’s, clubs en festivals direct communiceren met potentiële fans. Als artiest kan je op Viberate een mooi overzicht van al je werk maken, in plaats van de afgezaagde one-pager. Hierdoor worden ze sneller gevonden door relevante podia en festivals. Hierdoor is het eveneens een platform voor alle partijen in de muziekindustrie en verbindt artiesten en festivals en clubs. Deze database bevat onder meer DGTL, de School, Richie Hawtin, 130.000 podia en meer dan een miljoen artiesten.

Token crowdsale Viberate

Technologiebedrijven kiezen er steeds vaker voor om financiering op te halen via een ICO: een initial coin offering. Door een cryptocurrency (alternatieve en digitale munteenheid) uit te brengen, verzamelt een bedrijf de middelen om een idee verder uit te werken. Onderstaande video legt uit hoe dat in zijn werk gaat bij Viberate.

>> Viberate uitleg over de token

Optimalisatie fan-relatie

Viberate helpt artiesten en festivals om een directere relatie aan te gaan met fans. Dat is van levensbelang in de relatie-economie. Door een ICO uit te schrijven, versterkt het de gemeenschap van leden van Viberate. Het toonaangevende Mixmag stelde zelfs dat ‘Viberate het netwerk is dat het spel voor dj’s en producers compleet verandert’. Het zal nog even duren voor de impact van Viberate zo vergaand is, maar op dit moment is de opzet (en de achterliggende filosofie) van het platform interessant genoeg om het niet uit het oog te verliezen.

Merk op: dit is niet de eerste technologische oplossing die een directe relatie tussen fans en artiesten nastreeft. De eerder gelanceerde slimme speaker Volareo streefde eveneens naar een directe relatie tussen fan en artiest. Ook het platform van Sam Feldt, Fangage, is een goed voorbeeld van een innovatie op dit vlak. Alle ideeën onderstrepen: de strijd om de fan-relatie is losgebarsten!


Luister ook

Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

Bekijk ook


Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie