3 belangrijke marketing-trends na corona

Geschatte leestijd – 3 minuten

Stapje voor stapje bewegen we ons uit de lockdown. Deze drie marketing-trends helpen je om een voorsprong te nemen op de concurrentie – nu en na corona. Lees meer over de kansen van live content, AI en chatbots en hoe je deze marketing-trends ten gelde maakt voor jouw organisatie.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

1 | Live content

“Wereldwijd kijken steeds meer mensen naar livestreams. Het aantal uur dat naar livestreams wordt gekeken is gestegen van 10,3 miljard uur in 2018 naar 12,7 miljard in 2019. Is live streaming al onderdeel van je marketingmix?”, aldus Marc van Eck op Emerce.

Een van de eersten die succesvol experimenteerde met live content is Hardwell. In dit artikel lees je over de manier waarop hij – door continu te experimenteren – zijn carrière heeft ‘gehackt’. Een van de middelen die hij inzette, was het live uitzenden van kwalitatieve content. Veel dj’s, zoals Fatboy Slim, zagen kansen tijdens de coronaperiode. Tijdens de lockdown was live-streaming de enige manier hoe dj’s nog contact onderhielden met hun fans. Betekende corona de definitieve doorbraak van live content?

Fatboy Slim vanuit huis met fans op Zoom

2 | De komst en dominantie van AI

Kunstmatige intelligentie (of AI) is vanaf dit jaar niet meer bezig met een opkomst – het zal in steeds meer sectoren dominant worden. In een lijst met tien trends, zet het business2community-platform de dominantie van AI dan ook op de eerste plek. Ontdek hier de nuttige infographic waarin ook de negen trends van het platform te vinden zijn.

Merk op: AI is niets zonder een menselijk oordeel. Wil je daar mee over weten? In dit artikel deel ik mijn visie op AI.

3 | Schaalbaar contact via chatbots

Een aantal opvallende statistieken: 85 procent van het klantcontact zal dit jaar via chatbots verlopen. 63 procent van de consumenten zou contact met chatbots verkiezen boven contact met mensen. Chatbots zullen de norm worden en verklaren trouwens ook de opkomst van AI.

Chatbots stellen bedrijven in staat om persoonlijk contact schaalbaar te maken. Uiteindelijk streven organisaties naar een manier om elke fan optimaal te bedienen om daarmee de fan- of klant-relatie te verbeteren. Chatbots – zoals die van Hardwell – helpen organisaties daarbij. Deze vijf artikelen helpen je op weg om zelf met een chatbot aan de slag te gaan.


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

You need to provide a cancel URL page in the settings

Liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie