Definitie: digitale transformatie of digitale verandering

Wat is het internetecosysteem en waarom is het belangrijk voor organisaties die willen groeien? Dit digitale ecosysteem behelst het totale systeem van interactie tussen industrie, merken, mensen en diensten en producten. Het omvat alle belanghebbenden. De technische infrastructuur en de functies die het netwerk vervult, maken ook deel uit van het internetecosysteem. Om als onderneming in de digitale wereld te overleven is verandering noodzakelijk. Deze verandering wordt vaak aangeduid als digitale transformatie, of digitale verandering. 

Definitie digitale transformatie

Digitale transformatie laat zich als volgt definiëren. “De verandering die een onderneming ondergaat, waar binnen bestuurders of bedrijfseigenaren waarde willen creëren door de inzet van het digitale ecosysteem, waarbij op basis van vastgestelde doelen (5) in stappen (9) door analyses (12) en de daaruit voortvloeiende inzichten optimalisatie van de organisatie en het analoge en digitale vermogen wordt bereikt.” (2017, Doeland)

—–

—–

Hoe transformeer je als onderneming?

Wil je echt grip op je digitale transformatie? Op een data gedreven manier jouw onderneming optimaliseren? Dan moet je aan de slag met het Business Acceleration Framework. Dit raamwerk omvat de gehele digitale verandering van een organisatie en laat het bedrijf opstijgen, door slim gebruik te maken van data.

  • 5 doelen | Organisaties hebben moeite met digitalisering wanneer je kijkt naar de prestaties van hun websites en social media. Een echte digitale visie ontbreekt nog in veel gevallen. Bij bijna alle organisaties ontbreekt de context in data. Dit is een primair onderdeel van de digitale visie. Het sturen aan de hand van de vijf strategische doelen (waarde, reputatie, efficiency, versnelling en activering) biedt uitkomst.
  • 9 stappen | Organisaties willen meer inzicht in de voortgang van processen en resultaten. Ze zijn door het Business Acceleration Framework beter in staat om controle te krijgen op de organisatie en iedereen te laten werken aan de vooraf bepaalde vijf doelen. Deze doelen zijn nodig om het bedrijfskapitaal, de relatie met de (potentiële fan of klant), te laten groeien. Voer de negen stappen van het Business Acceleration Plan uit die leiden tot een succesvolle digitale transformatie en versnelling van een organisatie in de digitale wereld.
  • 12 analyses | Organisaties leggen relaties met (potentiële) fans of klanten door in hun behoefte aan content te voorzien en steeds sneller met meer relevantere antwoorden en content te komen. Het Business Acceleration Framework en Business Acceleration Plan helpen organisaties hiermee. Ze  kunnen echter niet zomaar aan de slag met het raamwerk en het plan. Voor ze de snelheid van de digitale wereld kunnen bijhouden en kunnen versnellen ten opzichte van de concurrentie, moeten eerst de twaalf analyses gemaakt worden. Het nulpunt van het raamwerk en plan moet eerst tot stand komen. Hieruit volgt de Business Acceleration Roadmap die de digitale transformatie in tijd met mijlpalen voor de vijf doelen.

Andere definities

Lees ook

Boeken Denis Doeland

Liever een gratis eBook? Check ook vanAnaloognaarDigitaal.nu en EDMendedigitalewereld.nl

supporters of Denis Doeland