Achtergrond: Het einde van kranten en tijdschriften is nabij

De ‘digitale generatie’ zijn alleen geen kinderen meer. Langzaam maar zeker worden digitale consumenten een felbegeerde media demografie. De resultaten van een recent onderzoek van het Britse Ofcom onder Britse mediagebruikers maakt dit duidelijk.

Onderzoekers vroegen gebruikers welke media ze het meest zouden missen. De respondenten uit het onderzoek gaven vervolgens de volgende antwoorden gesegmenteerd naar leeftijd. Onderstaande grafiek maakt een en ander duidelijk.

Brits Media Gebruik 2013

Zelfs onder de oudste groep – 75 jaar en ouder – is digitaal nu doorgedrongen, maar digitaal wordt nog steeds gezien als minder waardevol dan print. TV is de grote winnaar in deze leeftijdsgroep.

Onder de jongere groep, heeft digitaal allang print en televisie overtroffen. In de groep 16-44 jaar, digitaal is veruit het meest dominante medium: TV is nog steeds sterk, maar het aandeel is kleiner dan digitaal. Een (kleine) voorkeur voor print is alleen zichtbaar in de groep 35-44 jaar. Onder de groep 16-34 -jarigen, de volgende generatie, komt print niet voor.

In korte tijd, zullen de 16-34-jarigen een zeer belangrijke groep vormen. Als deze groep liefde voor print zou ontwikkelen, zouden we dat waarschijnlijk nu hebben gezien. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijk, zal deze generatie zich nooit meer over kranten en tijdschriften druk maken, eerder zullen ze zich druk maken over smartphones en computers.

Deze grafiek toont ook dat TV en Radio zich zorgen moet gaat maken. Let op het verschil in belang van TV in de leeftijdsgroep 16-24, de nieuw consumenten van morgen, en de afname onder de groep 25-44. Daaruit blijkt dat TV en Radio steeds minder belangrijk wordt. Wanneer je verder redeneert kun je ook stellen dat de muziekindustrie zijn kaarten zo langzamerhand alleen nog moet gaan zetten op digitaal.

Het lijkt er op dat het einde van kranten en tijdschriften zoals we ze kennen nabij is. Tijd voor het nieuwe businessmodel. Content = Relatie = Informatie.

Lees ook het hoofdstuk in vanAnaloognaarDigitaal.nu:

Lees ook de paper:

 


Ontdek meer van Digitaal Vermogen

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie