Vergroot het digitaal vermogen met digitale ervaringen

Geschatte leestijd - 4 minuten

De digitale economie groeide de afgelopen jaren gigantisch, mede door de (maatregelen tegen de) coronapandemie. Onderdeel daarvan zijn zogenoemde digitale ervaringen. Door in te zetten op slimme digitale ervaringen, kan je het Digitaal Vermogen laten groeien. Ontdek hier hoe je dat aanpakt.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Digitale economie groeit in sneltreinvaart

Op VentureBeat becijfert Ken Fine (CEO van Hope) de impact van de digitale economie op de ‘offline economie’. Digitale bedrijven zouden volgend jaar goed zijn voor een omzet van meer dan 50 triljard dollar, ongeveer de helft van het Amerikaanse BNP. Wie daarbij in acht neemt dat er online veel ‘gratis’ diensten zijn, weet dat deze inschatting eigenlijk te conservatief is.

De digitale economie groeit in sneltreinvaart door de (maatregelen tegen de) coronapandemie. We gingen online vergaderen, dus werd Zoom populairder en dus succesvoller. Ook het kopen van eten en andere goederen verschoof van off- naar online. Die vlieger gaat ook op voor het bieden van zorg; de markt voor telehealth zou een waarde van 250 miljard kunnen vertegenwoordigen. Wat offline niet meer kon, ging online wel nog door. Zo versnelde de digitale transformatie in rap tempo.

Digitale economie vraagt om digitale ervaringen

Wat gebeurt er als consumenten online op zoek gaan naar avondeten, zorg, vergaderingen en voorstellingen? Ze verwachten elk moment een Bol.com-achtige service. Een teleurstellende, online ervaring zorgt ervoor dat iemand direct afhaakt. Met een paar muisklikken kom je immers uit bij de concurrent. Werkt de app van Flink niet? Binnen drie seconden heb je de Gorillaz-app gedownload.

Dit betekent dat bedrijven, merken, atleten en artiesten uitstekende, digitale ervaringen moeten bieden. Een voorbeeld om dat te illustreren is hoe we ons kappersbezoek nu plannen, ten opzichte van twintig jaar geleden. Voorheen belden we een kapper om een afspraak te maken. Nu wil je die afspraak online inplannen, bijvoorbeeld via de site van je kapper. Of via een platform met andere aanbieders, zoals via Treatwell. Zo biedt je digitale ervaringen die iedereen inmiddels wel verwacht. Fans verbaas je met een nog betere digitale ervaring door ze interactieve content te bieden, zoals een filter waarop te zien is hoe je eruit zou zien met een stekeltjes- of surf-kapsel.

Het bieden van deze digitale ervaringen zorgt er uiteindelijk voor dat je Digitaal Vermogen stijgt. Het is nodig om in te spelen op de groeimarkt van de digitale economie. Dat doe je door online contact met fans en klanten mogelijk te maken, relaties met ze aan te gaan en die te verzilveren. Goed nieuws! We hebben vijf inzichten op een rij gezet die zorgen voor een succesvolle digitale transformatie. Onze virtuele assistent Jonathan vertelt hierover in onderstaande video.

Onze virtuele assistent Jonathan vertelt over 5 inzichten die zorgen voor een succesvolle digitale transformatie. Lees hier meer

Meer weten over Denis Doeland zijn visie?


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

You need to provide a cancel URL page in the settings

Liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie